Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter E4-omdragningen i Söderhamn: C och S motionerar om trafikfaran

Flera personer har klagat på den tunga trafiken som går genom Söderala efter omdragningen av E4. Nu lämnar C och S in en motion om att förbättra säkerheten.

Annons

Den 4 april stängdes E4 söder om Söderhamn. Det beror på en brorenovering som beräknas ta sex veckor enligt Trafikverket. Under tiden leds trafiken om via riksväg 50 och vidare till Söderala, in på Ljusnevägen för att ansluta till E4 vid trafikplats Höljebro.

Under sex veckor ska E4 södergående vara avstängd och under tiden leds trafiken om via Söderala.

Läs mer: Trafikanter hamnade i fel stad efter sabotage längs E4-omdragningen: "Det är bedrövligt"

Det har fått flera barnfamiljer i området att reagera. De menar att den tunga trafiken är farlig, inte minst för barnen som ska korsa vägen för att ta sig till och från skolan.

Situationen har fått Magnus Svensson (C) och Urban Wigren (S) att reagera. De har därför lämnat in en motion om att förbättra säkerheten för gångtrafikanterna, eftersom samma sträcka ofta används som alternativ väg när E4 av olika anledningar inte är framkomlig.

Läs mer: Barnfamiljer kritiska till E4-omdragning: "Rädd att det händer en olycka"

I motionen kallar de korsningen på Ljusnevägen för "mycket farlig" och menar att den tunga och frekventa trafiken inte är förenlig med en gång- och cykelväg i ett barntätt område.

Läs mer: Brorenovering stänger E4 söder om Söderhamn – trafiken leds om via Söderala

De föreslår därför att Söderhamns kommun ska bygga en säkrare övergång tillsammans med Trafikverket, och att det i första hand ska göras genom att bygga en tunnel eller en viadukt.

Mer läsning

Annons