Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E4-avstängning skapade förvirring i Söderhamn – vägarbete under hela augusti

Ett pågående asfalteringsarbete av E4:s körfält har skapat frågetecken bland bilister som passerar Söderhamn. Båda norrgående avfarterna till staden har varit avstängda vilket lett till långa omvägar.

Annons

Beläggningsarbeten på E4 Söderhamn skapar förvirring i trafiken då båda avfarterna till Söderhamn varit avstängda.

Omkörningsfilerna på sträckan Söderhamn-Enånger ska få ny belägging. Under måndagen inleddes det tre veckor långa arbetet med att lägga ny asfalt. Först ut var det norrgående körfältet.

Men vägarbetet har hunnit skapa viss förvirring i trafiken då skyltningen har gjort det svårt för en del bilister att ta sig in och ut ur staden. Under tisdagen informerade en vägskylt strax söder om Söderhamn att första avfarten till staden var avstängd. Bilister uppmanades i stället att ta nästa avfart, vid trafikplats Styvje.

Läs också: Trafikanter hamnade i fel stad efter sabotage längs E4-omdragningen

Där hade dock vägarbetet gjort att den norrgående trafiken leddes över i det södergående körfältet vilket hindrade bilister att ta sig av E4. I stället ska flera trafikanter ha setts göra u-svängar för att åter köra söderut i höjd med Norraladalen.

För bilisiter som missade båda avfarterna till Söderhamn krävdes i stället en åktur till Losjö, 1,5 mil norr om Söderhamn.

Strax söder om Söderhamn informerad en vägskylt om den avstängda avfarten.

Redan under måndagen hörde läsare av sig till helahälsingland.se om förvirringen kring trafikomledningen. Men då gällde det hur man skulle ta sig ut från centrum till E4:

– Man kommer från Växelgatan eller från centrum och skall norrut på E4:an då är det stopp?? Följ röda markeringen?? Jaha, då är man vid rondellen ovanför resecentrum och den avfarten norrut är också stängd, hur faan tar man sej norrut?, skrev en läsare.

Läs också: E4 öppnar igen efter vårens arbete – tidigare än planerat

Hos Trafikverkets underentreprenör Skanska hoppas man att trafikanterna ska ha överseende med den tillfälliga omledningen. Enligt Mikael Nilsson på Skanska asfalt och betong har omledningen skett till de närmsta trafikplatserna, Höljebro och Styvje. Arbetet förbi Söderhamn blev däremot försenat på grund av ett tekniskt fel.

– Nu har vi kommit iväg från Söderhamn och omledningen kommer att påverka trafiken i mycket mindre omfattning. Vi har fått några samtal om detta, dels från kollektivtrafiken som undrade över tidsperioden.

Beläggningarbetet kommer att ske på en 2,7 mil lång sträcka mellan Söderhamn och Enånger och beräknas vara färdigt den 31 augusti. Då ska omkörningsfilerna i såväl norr- som södergående körfält vara nyasfalterade.

Mer läsning

Annons