Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dunkade kvinnas huvud tio gånger i stenmur – döms till två månaders fängelse

Kvinna hemmahörande i Söderhamns kommun fick sitt huvud dunkat i en husgrund. En man i 25-årsåldern är nu dömd till två månaders fängelse för misshandel.

Annons

En man döms för misshandel och olovlig körning till fängelse i två månader. Baserat på tidigare domar anses han inte ha någon möjlighet att bli villkorligt frigiven.

Det var den 21 juni i år som den dömde mannen dunkade sin flickväns huvud mot en stengrund på en husfasad och tryckte upp henne mot en bil.

Paret var hemma i sin bostad i Söderhamns kommun och hade grälat sedan dagen innan. Misshandeln ska ha skett ute på gården när kvinnan sprungit efter en hund som smitit ut från lägenheten.

De ska ha bråkat över en telefon när mannen tagit tag om kvinnans överkropp och dunkat hennes huvud minst 10 gånger i stengrunden på ett hus. Han ska även ha tryckt upp henne mot en bil. Vittnen kom till platsen efter att ha hört kvinnans rop och kunde ringa polisen.

Enligt vittnen hade kvinnan blod i hela håret. Av journalanteckningarna framgår det att kvinnan hade ett fyra centimeter stort sår i huvudet som behövde sys och hjärnskakning.

Mannen har dömts vid ett flertal tidigare tillfällen. Senast dömdes han den 23 mars i år för bland annat misshandel, då samma kvinna var målsägande.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons