Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drivna sjätteklassare på Söderaladagen: "Ska bli programledare, skådespelare eller artist"

Noah är tio år och säljer kakor som klassen har bakat för att samla in pengar till en resa. De unga entreprenörerna sålde sina varor i Söderala i helgen.

Annons

– Jag har bakat cornflakeskakor, vita chokladkakor och doppat marshmallows i choklad. Noel Siggstedt pekar och berättar.

Läs också: Festligt i Söderala

Ja, de driftiga killarna i klass 6 på Rosenvallskolan hade rykande åtgång på de kakor de bakat i hemmets vrå de senaste dagarna. Men så är kompisarna också redan riktiga veteraner inom marknadsdagssammanhang. Gänget har ordnat ponnyridning på Söderaladagen de senaste två åren.

– Vi samlar till en klassresa . Vi väljer mellan Göteborg och Åre, berättar Noah Mensah.

Noah Mensah sålde hembakade kakor tillsammans med klasskompisarna Tonkla Trapum, Oscar Lundgren, Noel Siggstedt, Najid Muhammadi och Joen Ek.

Han har redan siktet inställt på sin framtida karriär.

– Jag ska bli programledare, skådespelare eller artist, säger han med självklar uppsyn.

Läs också: Årets Hälsinge marknad i bilder – se stort bildspel här

Söderaladagen är en tradition i byn och anordnas av Söderalas föreningar.

– Många byar har ju någon form av egen dag. Den är ett sätt för invånarna att träffas och unmgås. Dagen har blivit mer och mer populär, säger Kent Burvall, från Söderala bygdegårdsförening och fortsätter:

– Det har varit väldigt många här med tanke på vädret. Lika många som i fjol och då strålande solen och det var varmt. I år höll man på att blåsa bort, säger Kent Burvall.

Lisbeth Englund sålde korv åt dagens besökare.

Dagen har något för alla åldrar. De yngre hoppade hoppborg, de äldre mätte sin skicklighet i boule.

– Det var sockenmästerskap. Mo Bergvik vann över Söderala Marma och Ljusne Vallvik, förklarar Burvall.

Gert Eklund stekte kolbullar över öppen eld, tillsammans med kollegan Anders Norgren.

Kön ringlade sig lång framför den öppna elden där Gert Eklund stekte kolbullar tillsammans med kollegan Anders Norgren.

– Kolbullarna är så eftertraktade att de brukar ta slut redan vid tvåtiden, så denna gång laddade vi upp ordentligt. Men de gick åt ändå. Men så är dessa kolbullar också extra goda. De är gjorda på ett hemligt recept som bara Anders Norgren kan, säger Kent Burvall.

Läs också: Donerar pengar efter stölden av medeltidsdagens kassa

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning