Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coachen Mia Törnblom peppade söderhamnare till ledarskap

Ledarskapscoachen Mia Törnblom gjorde under tisdagen ett besök på CFL i Söderhamn. I en fullsatt hörsal inspirerade hon publiken om företagande, självledarskap och att våga ta plats.

Annons

Mia Törnblom är författare, ledarskapscoach och föreläsare som har spridit upplyftande ord till människor över hela landet. Under tisdagskvällen var alla stolar upptagna i hörsalen på CFL med söderhamnare som ville inspireras.

Det var inför en fullsatt sal som Mia Törnblom föreläste under två timmar på tisdagen.

Läs mer: Ny hälsostudio drar i gång i Hudiksvall: "Vi förespråkar det enkla"

– Det känns jättekul att vara här och inspirera, och att få dela med mig om hur jag har gjort för att skapa den arbetssituation som jag har och som också är precis den jag vill ha, säger Mia Törnblom.

Hennes meritlista är lång. Hon skrivit nio böcker, varit sommarpratare i P1 och blivit utsedd till årets talare. Genom företaget MT-gruppen arbetar hon med personlig ledarskapsutveckling, som också tar henne ut i landet för att föreläsa. Då berättar hon om vikten av att ibland ta ett steg tillbaka och reflektera över sig själv.

Hör Mia Törnbloms tips till människor som har svårt att finna motivationen till att arbeta under de mörka höstmånaderna.

– Om vi säger att du och jag bestämmer oss för att springa ett maraton och någon av oss inte tränar för det, så skulle den personen aldrig ställa sig på startlinjen. Utan vi vet att om vi måste prestera så måste vi också träna. När det gäller livet tänker vi att vi ska klara det utan träning. Men då kan träningen vara reflektion, lära sig om konflikter eller se sin egen del i en situation, och det har man nytta av, säger hon.

Läs mer: Barbro Westerholm höll diskussion i Söderhamn: ”De äldre är en tillgång, inte en belastning”

Hennes egen karriär förklarar hon är byggd på sina egna misstag och i stället för att ge råd om hur folk ska leva, så delar hon snarare med sig om vad som inte funkat för henne.

Författaren, föreläsaren och ledarskapscoachen Mia Törnblom.

Men under föreläsningarna aktar hon sig för att säga vad som är rätt och fel, eftersom ingen människa är samma och alla individer fungerar på olika sätt.

– Det handlar om att hitta en träningsform som passar en själv, till exempel så gillar en del att löpträna, andra går i grupp. Sedan när man har hittat ett sätt att bibehålla kraften på, så måste man göra det där man vet att man mår bra av att göra, säger hon.

Läs mer: De vill stärka tjejers självkänsla: "Tjejer ska inte behöva känna sig rädda när de går ut på stan"

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning