Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biogasbolaget Seriq AB får regionalt bidrag på 150 000 kronor för konsultcheck

Seriq AB, som tagit över biogasanläggningen på Långtå har beviljats ett bidrag från Region Gävleborg för att utveckla sin verksamhet.

Annons

För fyra år sedan togs ett beslut i kommunfullmäktige om att en biogasanläggning, som skulle drivas av Söderhamn Nära, skulle byggas på Långtå. Men när processen för att utvinna gas inte gav den utdelning man hoppats på drog kommunen sig ur projektet.

I februari i år togs beslutet om att i stället hyra ut anläggningen till Seriq AB, som varit en del av satsningen från början och som fortfarande tror på idén.

Nu har bolaget beviljats en konsultcheck med 150 000 kronor från Region Gävleborg. De kommer bland annat att göra en strategisk analys för att se vilka marknader som är aktuella, ta fram presentationsmaterial och analysera produktens prestanda. Bidraget från Region Gävleborg bekostar hälften av den totala kostnaden.

– Det här är jättebra för oss, det är ett stöd i verksamheten som är mycket välkommet. Dels för att identifiera nya områden där vi kan sälja vår produkt, och dels för att hitta nya sätt att utveckla verksamheten på. Framtiden ser ljus ut, säger Seriq AB:s vd Stefan Jönsson.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons