Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil med ungdomar smet från polis – kraschade in i träd

Under natten till torsdagen inträffade en singelolycka på Kustvägen utanför Söderhamn.
Bilföraren och en av passagerarna greps av polis efter olyckan misstänkta för en rad brott.

Annons

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm vid 00.30-tiden under natten till torsdag. En personbil ska ha kört av Kustvägen i höjd med Vadtorp, cirka sju kilometer öster om Söderhamn.

Olyckan ska ha skett i samband med att en polispatrull försökt stanna bilen för en kontroll. Bilföraren valde däremot att försöka smita från polisen varpå patrullen följde efter.

Färden gick längs Kustvägen och i höjd med Vadtorp körde den smitande bilen in i ett träd. I bilen fanns fem ungdomar och räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

Läs mer: Räddningstjänsten kritisk efter olycka: "Fick vänta en halvtimme på ambulans"

– En personbil har kraschat in i ett träd, det var fem ungdomar i varav två är lindrigt skadade och kommer att föras till sjukhus, de andra är tillsynes oskadda, säger Dan Bergh, insatsledare vid räddningstjänsten i Söderhamn.

Efter vidare kontroll visade det sig att endast bilföraren behövde föras till sjukhus för en kontroll. Föraren, en man i 18-årsåldern, greps på platsen då bilen de färdades i var anmäld stulen. Han misstänks även ha kört påverkad av både alkohol och narkotika och saknar körkort.

Bilen de färdades i var stulen från förarens egna familj och en anmälan om bilstöld upprättades under torsdagen.

Även en av passagerarna, en man i 25-årsåldern, var misstänkt narkotikapåverkad och greps på plats efter att ha dödshotat polispatrullen och satt sig till motvärn.

De båda männen hördes av polisen i Bollnäs under torsdagseftermiddagen. De släpptes på fri fot efter förhören, men misstankarna kvarstår.

Mer läsning

Annons