Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergviksskolan kan renoveras klart – efter 15 års väntan

Bergviksskolan har under ett antal år renoverats del för del, men en bit av skolan kvarstår – den praktisk-estetiska längan. Men nu är renoveringen på god väg att bli verklighet.

Annons

– Vi började bygga om för cirka 15 år sedan och skolan har renoverats del för del. Just den här längan har blivit liggande i två mandatperioder nu, säger Alexandra Gard, ordförande för Barn- och utbildningsnämnden.

Läs också: Klasskamp för fräsch arbetsmiljö

Enligt Barn- och utbildningsnämnden har den delen av skolan gamla och slitna lokaler som måste byggas om för att anpassas till moderna lärarmiljöer. Alla el- och fläktsystem måste bytas ut.

Då de under alla år har haft planer på att bygga om den praktiskt-estetiska längan har de inte gjorts några tillfälliga reparationer.

Läs även: Satsning på skolbyggen kan bli 20 miljoner dyrare än planerat

– Bullernivåerna i de lokalerna är för höga och nu är arbetsmiljöverket inte så nöjda med oss.

Arbetsmiljöverket har bedömt att nämnden inte har gjort nog när de beslutade att bygga om lokalerna under budgetperioden, utan anser att åtgärderna behövde genomföras omgående. Under våren har åtgärder gjorts för att dämpa bullret, åtgärder som med marginal är godkända.

Läs även: Ny organisation för skolorna i Söderhamn: "Jag tror bara det kommer bli enklare"

Nu begär nämnden igångsättningstillstånd tillsammans med kultur- och samhällsserviceförvaltningen, för att få i gång bygget. De vill börja projekteringen, som innebär att de börjar rita på verksamheten för att se vad det finns för behov och vad som fungerar och inte. De ska även skissa upp nya kostnadskalkyler.

– Vi har avsatt pengar för att vi vill investera i det här. Nu väntar vi på ett godkännande från kommunstyrelsen som kommer godkänna tror jag, eftersom de godkänt budgeten. Då kan vi gå vidare och planera. Så det kan ta ett tag innan det första spadtaget tas.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons