Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnkläder bytte ägare i Röda rummet – fjärde gången för populär loppis

Barnens loppis verkar ha kommit för att stanna. Det var full rush även i den nya, större lokalen – Röda rummet i Kulturens hus.

Annons

För fjärde gången arrangerade Angela Lindberg och Malin Hedberg en loppis för återbruk av saker som barn växer ur och ifrån. Och Barnens loppis verkar ha kommit för att stanna.

– Förra gången exploderade det och vi blev tvungna att byta från Bygdegården i Söderala och hit. Det känns positivt, säger Angela Lindberg, som uppskattar att 60-70 personer köade når portarna slogs upp.

Läs också: Megaloppis under megavärme: "Folk håller ändå ut och står kvar"

Kläder, skor och leksaker gick åt som smör i Kulturens hus.

Verksamheten bygger på att privatpersoner lämnar in prylar som sedan säljs till förmån för dem, det blir inget större klirr i kassan för de arrangerade personerna, säger Angela Lindberg.

– Marginellt med tanke på tiden vi lägger ner. Nej, vi gör det här för egen skull på så vis att vi får chansen att handla kläder till barnen, man kan spara mycket på att handla i andra hand. Och så är det en rolig grej och och bra för miljön. Om vi kan bidra till det är det bra.

Angela Lindberg arrangerade barnloppis för fjärde gången.

Kläder och skor sålde bra men också stor efterfrågan på leksaker, var vad arrangörerna noterat efter halvaloppistiden på lördagen.

– Det här är jättebra. Jag blev tipsad i morse på Facebook. Barnen behöver ju mycket extrakläder, säger Ewa Danneskog, som åkte till Ljusne med en kasse full av kläder och skor.

Läs också: Stenbacken firar 10 år: "Vi har gjort det som ideell förening"

Barnloppisen i Kulturens hus lockade många till borden. En som fyndade var Ewa Danneskog från Ljusne.

Mer läsning

Annons