Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radikala lösningen på läkarkrisen – var sjätte vecka ledig eller löst studieskuld

Läkarbristen inom primärvården i Gävleborg är stor. Samtidigt hotar pensionsavgångar med att förvärra situationen. Ett sätt att lösa krisen är att erbjuda attraktiva arbetsvilkor, menar Läkarförbundets representant.

Annons

Börje Svensson är chefläkare för primärvården i Gävleborg. Nu varnar han för konsekvenserna av läkarbristen.

Det fattas upp emot 70 specialistläkare inom primärvården i Gävleborg. Det varnar chefläkare Börje Svensson för.

Läs mer: Nationella utredaren om läkarkrisen – Hälsocentralerna måste stärkas

Nu höjer han rösten för att få Region Gävleborg att agera. Om beroendet av hyrläkare fortsätter kan det resultera i en ineffektiv, dyr och i värsta fall farlig vård.

– När man har en verksamhet där personalen växlar stafettpinne lite för ofta är jag inte riktigt trygg som chefläkare. Det har varit lite för många avvikelser, några allvarliga, med hyrläkare som missat något väsentligt, säger han.

Det är dock främst kontinuiteten som drabbas när det blir hög omsättning på läkare. De patienter som hamnar i kläm är först och främst de kroniskt sjuka och äldre, som har en lång och komplicerad sjukdomshistoria.

– Det är väldigt svårt att hoppa in på ett nytt ställe och bara plocka upp patienter. Ibland har vi, tyvärr, haft hyrläkare somvi inte anser dugliga. De har haft så pass bristande förmåga att de inte kunnat verka som hyrläkare, säger Börje Svensson.

Per Kronman ansvarar för primärvårdsfrågor på Läkarförbundet i Gävleborg. Han håller med om kritiken som riktas mot bemanningssituationen.

– Jag har suttit med i två utredningar om hur vi ska kunna öka antalet. Men det händer ingenting, säger han.

Varför står det stilla?

– Det verkar försvinna bland administrationen i systemet. Vi har haft många förslag om hur man kan göra. Men ibland kokar det ner till att man får köpa vad man vill ha. Vill man ha en bra hockeyspelare så får man betala för det, för att göra en liknelse, säger Per Kronman.

Ett sätt att locka fler läkare till Gävleborg och i synnerhet primärvården är att erbjuda bra arbetsvillkor. Förutom hög lön ger Per Kronman två andra exempel på vad det skulle kunna vara.

– Det finns mycket man kan locka med. Jobba fem veckor var ledig den sjätte, eller erbjud att betala studieskulden för de som väljer att jobba här. Jag sympatiserar inte med att läkare ska ha förmåner som andra inte får. Men ibland måste man tyvärr göra det.

Samtidigt ger han en känga till politiker och tjänstemän som åker till Kaiser Permanente i USA för att hämta inspiration. Enligt Kronman spelar det ingen roll hur mycket kunskap de tar med sig hem om bemanningen och vårdkedjan ändå inte fungerar på hemmaplan.

– Vi måste ersätta hyrläkarna med ordinarie. Det är kontinuitetsbristen som är det största problemet. Regionen har inte satsat tillräckligt mycket på ST-läkare. Och nu har vi ett moment 22, eftersom vi har för få egna läkare för att kunna ta emot tillräckligt med ST-läkare.

Enligt en undersökning från Läkarförbundet kommer också en stor del av dagens läkare som arbetar på hälsocentraler att gå i pension inomde närmaste 5–10 åren. Förbundet varnar för att en redan mycket ansträngd bemanningssituation i primärvården riskeras att förvärras ytterligare.

Gävleborgs län har dessutom en av de mest ålderstigna läkarkårerna i hela landet, visar undersökningen.

– Det är inte svårt att räkna ut vad det kommer att leda till. Det blir bara värre, så klart, säger Per Kronman.

Läkarbristen är inte unik för Gävleborg och Hälsingland. Detråder brist på läkare i stora delar av landet, särskilt skogslänen.

– I värsta fall leder det här till att patienter vänder sig i större utsträckning till sjukhusen. Då kollapsar vårdkedjan. Det blir ineffektivt, dyrare och sämre, säger Börje Svensson.

Mer läsning

Annons