Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre inbrott i Edsbyn under natten – sex stycken på en vecka

Under fredagsnatten skedde tre inbrott i Edsbyn. Nu har Celciusskolan utsatts för två inbrott på en vecka. De övriga drabbade en är en familj som var hemma i sin villa när tjuven kom, S:t Olofs kapell, hembygdsgården och ett företag.

Annons

Vid 02-tiden under natten mot fredagen bröt någon sig in på S:t Olofs kapell och två timmar senare på Celsiusskolan.

– Någon har brutit upp en dörr på S:t Olofs kapell i Edsbyn och förmodligen tagit en dator, säger vakthavande befäl Göran Lyrberg vid polisen Gävleborg.

Platsen spärrades av och polisen gjorde en teknisk undersökning i kapellet under fredagen. På vägen dit fick teknikerna även göra en brottsplatsundersökning hos ett företag i Ovanåkers kommun som haft inbrott under natten.

Inbrottet i Celsiusskolans lokaler skedde vid 03.50. Där har ett elevdataskåp brutits upp – men det var på fredagen ännu oklart om något blivit stulet.

– Det är tre stycken inbrott i Ovanåker i natt. Det är lite tidigt att säga att de hänger ihop – men det är inte otänkbart i alla fall. Men det får vi se när brottsplatsundersökningarna är gjorda, säger kriminalinspektör Anders Sigurdsson.

Vid inbrottet i skolan som skedde i skolan exakt en vecka tidigare stals ett 60-tal datorer.

Läs mer: Inbrott i Celsiusskolan – stort antal elevdatorer stulna

Polisen har ännu ingen misstänkt för de brotten. Det har man däremot för det villainbrott i centrala Edsbyn som skedde under natten mot tisdagen. En misstänkt narkotikapåverkad man i 20-årsåldern bröt sig in hos en familj. Mannen brottades ned av pappan i familjen och hölls fast tills polisen anlände.

Under fredagen häktades mannen av Hudiksvalls tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för grov stöld. Åtal ska vara väckt senast den 23 september.

Läs mer: Man bröt sig in i villa i Edsbyn– brottades ned av ägaren till huset

Under den senaste veckan har även hembygdsgården Mårtes i Edsbyn utsatts för inbrott. Det var natten mot söndagen som någon bröt upp dörrar och plockade ut fönster till åtta byggnader på gården. Enligt polisanmälan har gamla verktyg stulits.

Läs mer: Inbrott i hembygdsgården i Edsbyn – tjuv tog sig in genom fönster

Även hos företaget Drivex i Edsbyn har det skett en stöld. En motorcykel som stått parkerad utanför företagets lokaler stals någon gång mellan klockan 13.30 och 22.30 på onsdagen.

Mer läsning

Annons