Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuk Hajo jublade när Falun fixade en sjunde match

Det blev säsongens svettigaste match för Ciya Hajo – sjuk hemma i TV-soffan. – Jag blev helt varm och skakade på rösten, säger den 29-årige slitvargen sedan hans Falun fixat segermålet i slutsekunderna borta mot Storvreta. Nu siktar han på att spela i söndagens sjunde och avgörande semifinal.

Annons

Det har varit en jobbig slutspelsvecka för Faluns hälsingecenter Ciya Hajo.

Mer än vad det flesta kunnat ana.

– Jag har varit dassig hela tiden, lite febrig och så, men har kämpat på. Men när jag fick rejält ont i halsen i går var det ingen idé att ens försöka spela, säger Ciya Hajo, som var så sliten att han sov över väckarklockan och missade första perioden i Fyrishov.

Jack Kvist jublar efter sitt segermål i slutsekunderna.

Då stod det 1–1 inför en andra period, som blev lika jämn och svängig.

Chanser saknades sannerligen inte, men magiskt målvaktsspel från både Johan Rehn i Falun och hemmalagets Viktor Klintsten, höll skyttarna stången.

– Det var hårt tempo från båda håll, det böljade fram och tillbaka. I sista perioden kändes det starkt att nästa lag som skulle göra mål skulle vinna matchen också, säger Hajo – som jublade så mycket han orkade när 25-årige backen Jack Kvist klev fram och smällde in segermålet med bara 32 sekunder kvar.

Och det blev ganska så tyst bland de 2 452 åskådarna i Fyrishov.

– Så jäkla skönt, och att en brunkarback bara hänger ett pangskott sådär. Jag blev helt varm i hela kroppen, och kunde inte prata för rösten liksom bara darrade.

Ciya Hajo känner också en stark känsla av revansch på väg efter en tid där en del har tvivlat på mästarnas kapacitet.

– Vi har blivit ganska hårt dissade på många håll, och fått frågor om vi verkligen tror på det här själva. Men varför skulle vi inte göra det?

Den här matchen var också lagkapten Rasmus Enström tillbaka i laget, dock utan att leverera någon poäng.

De sitter ju än bättre i söndagens avgörande semifinal på hemmaplan.

Där vill också Ciya Hajo vara med igen.

– Det hoppas jag verkligen, en sådan match vill man ju verkligen inte missa. En av de största under min tid här, förutom finalerna förstås, säger Ciya Hajo, som känner hyggligt hopp om det ska vara möjligt.

– Efter en dags vila mår jag redan mycket bättre, jag hoppar träningen på lördag och det ska nog räcka.

På fredagen fanns både lillebror Hassan hajo och Johan Elving med i laget, men utan att få någon speltid den här gången.

För segrande lag på söndag väntar en SM-final mot Linköping, som på fredagen sänkte Dalen med 8–4 och vann matchserien med 4–2.

Mer läsning

Annons