Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renovering ska förhindra ammoniakläckage i Alfta ishall

För att förhindra risken för ammoniakläckage i Alfta ishall har tekniska nämnden beslutat om 100 000 kronor. Pengarna ska användas för att nu åtgärda skarvar i rörsystemet.

Annons

Det finns rost i skarvarna till rören som nu ska renoveras. Åtgärderna i Alfta ishall ska komma igång, så fort det går är det tänkt.

Inför varje vintersäsong görs provtryckningar i det nu gamla rören för att undersöka om det finns risk för läckage. Ammoniak används bland annat som köldmedium i kylmaskiner.

Enligt Giftinformationscentralen är koncentrerade lösningar av ammoniak starkt frätande. Ammoniakgas är kraftigt irriterande på ögon och slemhinnor. Vid inandning av ammoniakgas i hög koncentration finns risk för andningsbesvär och lungskada.

Alfta ishall får 100 000 kronor för renovering av skarvar i rörsystemet och som har rostat. Detta för att förhindra att ammoniak läcker ut.

Läs mer: Magisk show i Alfta ishall

Läs mer: Samarbete som gav resultat i Alfta ishall

Vidare beslutade tekniska nämnden om ett nytt driftsavtal för Gårdtjärnsberget mellan kommunen och Edsbyns IF Alpina.

Edsbyns IF Alpina har ett driftsbidrag på drygt 700 000 för att sköta driften av slalombacken.

Enligt det nya avtalet förstärks detta driftsbidrag med ytterligare 250 000 kronor för att klara kostnaderna för att driva slalombacken.

Gårdtjärnsberget drivs av Edsbyns IF Alpina. Med ett nytt avtal förstärker kommunen driftsbidraget med 250 000 kronor för att Alpina ska klara kostnader för att driva backen.

Läs mer: Edsbybacken öppnade på juldagen

Mer läsning

Annons