Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metal park siktar på 1 500 besökare till idrottssparken: "Största musikeventet i Edsbyns historia"

Han satsar stort för att rockfestivalen ska rulla vidare i flera år framöver. – Hårdrocksfans är en trogen och skötsam publik, säger Andreas Norgren, arrangör för Metal park.

Annons

Andreas ser ut över gräsplanen där den stora scenen kommer sättas upp. Området har kapacitet att ta in 3 000 besökare. Andreas har räknat på kunna ta emot 1 500 besökare.

– Vi har fått många roliga bandförfrågningar, säger Andreas Norgren, ägare, idrottsparken till Edsbyn.

Datumet börjar närma sig när hans och flickvännens gym- och bowlingkrog förvandlas till byns största rockparty hittills. Andreas sitter med kaffet i handen och förklarar lugnt vad man behöver tänka på för att få hit lite större akter än bara lokala förmågor.

Läs mer: Från musikkvällar till rockfestival

– Vad jag känner till kommer det här bli det största musikeventet som någonsin har funnits i Edsbyns historia, berättar han.

Än är det några dagar kvar innan rockkalaset ska börja, och än så länge är det inte mycket mer än två banderoller som talar om vad som komma skall.

Mustasch och Lillasyster är kvällens stora namn, men även många lokala band kommer uppträda mellan akterna.

– Vi har hyrt in ljud och ljus från Granströms och anlitat studiefrämjandet för att hjälpa oss med teknisk expertis. Det kommer bli vip-område med två swimmingpooler, och dessutom måste vi bygga en utomhusentré, säger Andreas Norgren.

En stor scen ska även byggas på gräsplanen, där bland andra Mustasch ska stå och riva av sina låtar.

Själv ser han fram emot glamrockbandet Hystrica som kan ses som en frisk fläkt i en annars mansdominerad genre.

Idén till Metal park berättar Andreas Norgren kom till förra sommaren under musikkvällarna här på uteserveringen.

– Jag bokade dem inte för de är ett band med bara tjejer, utan för det är ett bra band, säger han.

Läs mer: Mustasch klara för spelning i Edsbyn

I skrivande stund har det sålts drygt 400 biljetter men kapaciteten för området är bedömt att klara upp till 3 000 personer. Andreas hoppas på 1 500 besökare, men blir glad om det kommer 800.

De som lyckades knipa en av de 200 slutsålda vip-biljetter har möjligheten att se konserterna badandes i poolen.

Tanken är att det ska bli ett återkommande arrangemang. Därför är det viktigt att vissa bitar inte fallerar, så folk får en minnesvärd afton och vill komma tillbaka även nästa år. Med åtta ölkassor, 16 toaletter och flera matstånd hoppas han ska motverka långa köer.

– Vi vill inte att folk ska bli sura för ölen råkade serveras ljummen eller för att de tvingades stå i en toalettkö hela kvällen, säger han.

Läs även: Kom i en båt över medelhavet – nu öppnar han sin första butik

Det enda som kan oroa är att den höga ljudvolymen kan irritera grannskapet. Men Andreas har tänkt även på det.

Grusplanen brevid bowlinghallen kommer fungera som uppsamlingsställe för mat- och ölförsäljning.

– Vi har delat ut gratis badkort till alla närliggande hus, och förra veckan bjöd vi in hela grannskapet på en kräftskiva. 99 procent av alla vi pratat med tycker att det är kul att vi arrangerar det här, berättar han.

Läs även: Folkfest på Edsbyns första pridetåg

Metal park äger rum lördagen den 27 augusti på gräsplanen bakom idrottsparken i Edsbyn. De stora dragplåstren är Mustasch, Hysterica, Lillasyster och Tad Morose, som spelar på den stora scenen. Det kommer även finnas en mindre scen för mindre lokala akter.

Mer läsning

Annons