Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskinhaveri försenar badstart i Edsbyn

Häromnatten försvann mellan 200 och 300 kubik vatten ur simbassängen i Celsiushallen, Edsbyn. Maskinhaveriet gör att höstens badsäsong blir något försenad.

Annons

– Jag kan bara beklaga. Det är riktigt olyckligt att något sådant ska ske nu. Men det är tyvärr sådant som händer. Vi räknar med att kunna öppna badet i Edsbyn på måndag den 5:e september, säger Stefan Engh som ansvarar för simhallarna i Edsbyn och Alfta.

Läs mer: Nytt golv i sporthallen i Edsbyn

I vanliga fall rymmer simbassängen i Edsbyn 600 kubik. Men häromnatten tappades den på mellan 200 och 300 kubik på grund av ett maskinhaveri.

Inför hösstarten den 1 september i simhallarna bytte man ut en del gamla delar och ersatte dem med nya i simhallen i Edsbyn i förra veckan.

Läs mer: Medborgarförslag – frukost även vid simhallen i Edsbyn

Men en luftpump till en ventil, som styr vattennivån i bassängen, gick sönder och vattnet började forsa ut bakvägen. Närmare halva bassängen hann tömmas innan felet upptäcktes.

Det var personal från Celsiushallens kafé som upptäckte den låga vattennivån, när de kom till badet på morgonen. Kvällen innan hade allt varit perfekt. Man larmade då Stefan Engh.

– Jag fick en chock, när jag kom hit och såg den halvtomma bassängen. Det tar i vanliga fall två veckor att fylla upp en helt tom bassäng. Man kan inte fylla bassängen för fort. Eftersom kakelplattor kan lossna om man gör det, säger Stefan Engh.

Han lyckades få stopp på flödet under tisdagsförmiddagen och sedan dess har man börjat fylla bassängen igen och väntar på reservdelar. Man kör så fort det går.

– På måndag räknar vi att simhallen i Edsbyn kan öppna och vara igång igen. Vi har hela helgen på oss, så det ska fixa sig, säger Stefan Engh.

Under tiden rekommenderar han badgäster att åka till simhallen i Alfta, som öppnar igen som planerat den 1:a september efter sommaruppehållet.

Läs mer: 200 000 för att utveckla sim- och sporthall i Edsbyn

Mer läsning

Annons