Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning av dagverksamhetens nya lokaler i Edsbyn

Förskolans tidigare lokaler vid Backa-området i Edsbyn byggdes om för dagverksamhetens behov. Och häromdagen var det dags att inviga de nya ljusa och fräscha lokalerna.

Annons

Se filmen: Anderserik Sköld klipper invigningsbandet och hör vad 82-årige Erik Wallin, Alfta tycker om de nya lokalerna.

Läs mer: Dagverksamheten i Edsbyn flyttar

Gyllenstugan heter dagverksamhetens nya lokaler. Kommunen hyr lokalerna av Alfta-Edsbyns fastighets AB, som har ansvarat för och bekostat ombyggnaden.

Yvonne Olovsson leder bingon ute på den nya altanen till Gyllenstugan.

– Jag tycker de nya lokalerna är bra. Vi spelar bland annat bingo här, har mjukgymnastik och jag brukar ligga och vila ett tag, säger Lilly Karpas som är en av de 35 gäster som besöker dagverksamheten.

Socialnämndens ordförande Jan-Åke Lindgren (S) var med och talade under invigningen och kunde konstatera att nämnden nu har beslutat om att dagverksamheten ska ha öppet även lördagar och söndagar. Det betyder verksamhet där alla dagar i veckan.

Dagverksamheten är en biståndsbedömd verksamhet. Alla som besöker dagverksamheten har en kontaktperson och en genomförande plan, som personalen följer. I dag jobbar nio personer vid dagverksamheten.

– Jag tycker de nya lokalerna är ett lyft för verksamheten. Det vilar ett lugn här. Syftet med dagverksamheten är att ge gästerna en meningsfull dag, säger enhetschef Maj Eklund, som hälsade alla välkomna till invigningen.

Hon förklarar vidare att dagverksamheten hade växt ur sina relativt nya lokaler i Gyllengården. Därför behövde man flytta så pass snart efter att de lokalerna hade tagits i bruk.

Edsbykonstnären Anderserik Sköld, som själv är gäst hos dagverksamheten, fick uppdraget att klippa invigningsbandet. Anderserik Sköld har även gjort flera konstverk som pryder lokalerna.

Läs mer: Anderserik berättar så var det att dejta förr i världen

Nils-Erik Norell underhöll med sång och musik under invigningen, då det även fanns möjlighet att gå runt och titta på de nya lokalerna. En nyhet är att aktiviteter som vänder sig till mer dementa har fått en egen avdelning.

Dessutom har man fått en egen uteplats, som har använts flitigt under sommarhalvåret.

– Jag tycker det är bra nya lokaler. Och nu har vi börjat komma in oss. De nya lokalerna är lite större och det är lite lugnare här än i Gyllengården. En nackdel är kanske att vi har kommit lite långt ifrån varandra, säger undersköterska Yvonne Olovsson.

Läs mer: Populär mjukgympa hos dagverksamheten i Edsbyn

Det här är ett av de tre rummen, där man brukar fika på förmiddagen.

I det här rummet finns det spel av olika slag.

En liten skönhetssalong finns det också plats för. Här kan den som vill få sitt hår fixat och känna sig ompysslad.

Mer läsning