Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hör företagets nya vd hylla Hälsingland : "Jag kommer åka dit med familjen"

I höst kommer Alftaföretaget Nefab att få en ny vd. Han beskriver sig själv som lite av en världsmedborgare, men hyllar samtidigt Hälsingland för dess skönhet och kompetens.

Annons

Ut med det gamla och in med det nya. Det blir verklighet för Runemos stolthet, företaget Nefab.

Efter fyra år kliver nuvarande vd David Mörk av posten och ersätts av dalmasen Staffan Pehrson, som tillträder som ny vd den 1 september i år.

Läs mer: Så här säger företagets styrelse om sin nya rekrytering

Staffan Pehrson arbetar i dag på telekomföretaget Ericsson, där han varit globalt ansvarig för produktrelaterade tjänster.

– Jag är uppvuxen i Borlänge, Dalarna, och flyttade därifrån efter gymnasiet. Sedan dess har jag bott runt om i hela världen. Jag har träffat många kulturer och känner mig hemma lite var jag än är. Jag ser mig som en öppen person, säger Staffan Pehrson.

Som vd kommer hans huvudort vara Jönköping, där företagets huvudkontor ligger.

– Jag ser på Nefab som ett väldigt internationellt bolag som finns över hela världen, i över 30 länder. Jag ser framför mig ett första år där jag kommer att resa väldigt mycket.

Läs mer: Därför byter Nefab ut sin vd – styrelsen vill ta företaget till nästa nivå

Nefab grundades i Ovanåker redan i början av 1900 och har sedan länge haft kontor och tillverkning i Runemo, utanför Alfta. Det har gjort att många Ovanåkersbor känner sig lite extra stolta över företaget.

– Jag är faktiskt på väg till Runemo redan innan jag börjar, men jag kommer inte berätta när. Men jag har sett bilder och det är jättefint där. Jag och min fru har tittat på att åka upp, säger Staffan Pehrson.

Han går in i sin nya vd-roll med en ödmjuk inställning. Lyssna, lära och förstå blir hans primära mål från början.

– Det som attraherade mig med företaget var dels att det finns en själ i Hälsingland, samtidigt som det finns en enorm historia och kompetens i företaget. Det är ett välskött företag som har alla komponenter som behövs för att göra det lyckosamt, säger Staffan Pehrson.

Läs också: Wallenberg köper halva Nefab – för 1,1 miljarder kronor

Staffan Pehrson, tillträdande vd för Nefab. Foto: Pressbild.

Fakta: Staffan Pehrson

Ålder: 47.

Familj: Fru och två barn, samt en hund.

Intressen: Alpin skidåkning, friluftsliv, segling mm.

Aktuell som Tillträdande vd för Nefab.

Mer läsning