Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös när det tretton medlemmar stora bandet svänger loss: "Det är bara massor av glädje"

Det svänger bra i Pingstkyrkan i Edsbyn när medlemmarna i Little Old Hometown Band repar en gammal rocklåt tillsammans. I helgen bjuder de in till konsert i Öjeparken.

Annons

– Inför den här konserten har vi repat i några månader så nu satsar vi stort, säger Joel Henning en av bandets tretton medlemmar.

Gruppen har spelat tillsammans sedan 2009 och tillsammans bildar de i princip en fullskalig orkester. Här finns både blås- och stränginstrument, basgitarr, trummor och flera vokalister.

Hur är det att spela och sjunga i grupp såhär?

– Det är bara massor av glädje. Det är superkul att vi har hittat varandra och den här musiksmaken, som kanske inte alla gillade från början men sedan har börjat uppskatta mer och mer, säger Joel Henning.

På söndag bjuder Old Little Hometown Band in till konsert i Öjeparken i Edsbyn.

Musiksmaken han refererar till består framför allt av gamla rocklåtar. Little Old Hometown kör mycket Dolly Parton, Johnny Cash och Elvis Presley. Men under intervjun bjuder de också på en finstämd version av "Down to the river to pray".

Vad kan man förvänta sig av er konsert i helgen?

– Fullt ös. En rejäl knippe bra låtar som vi ska göra det bästa för att leverera så tajt och skönt som möjligt. Vi kommer ha kul tillsammans, säger Joel Henning.

– Det är superkul att vi har hittat varandra och den här musiksmaken, säger Joel Henning en av bandets tretton medlemmar.

Men på frågan om det finns några svårigheter kring att vara så många, erkänner han att det ibland kan vara svårt att hitta en rep-tid som passar alla.

– Någon kan en dag, någon en annan. Men i och med att vi bor på samma ort så brukar det ordna sig till slut.

Old Little Hometown Band bildades 2009 och spelar gamla rocklåtar ihop.

FAKTA

På söndag kl 18 spelar Old Little Hometown Band live i Öjeparken i Edsbyn.

Mer läsning