Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dogge Doggelito sjöng in semestern i Edsbyn

Dogge Doggelito och Nina Söderqvist. Ja, det var två av flera artister som uppträdde när evenemanget Sommarsemester gick av stapeln i Öjeparken under fredagen. Det var fackförbundet GS som, tillsammans med LO, stod för arrangemanget.

Annons

– För oss är det viktigt att det finns gratis aktiviteter för hela familjen såhär i semestertider. Många är kanske ensamstående och har inte råd med ett inträde, säger Peter Mångs som är facklig företrädare på Svenska Fönster i Edsbyn och hjärnan bakom Sommarsemester.

Det är tredje året i rad som evenemanget går av stapeln – och det ser ut att bli en tradition.

Fackförbundet GS har ansökt om pengar för Sommarsemester.

– Det är viktigt att befolkningen möts. Särskilt med tanke på alla nya Edsbybor som flyttat hit. Får vi inte ut människor är det lätt att alla sitter hemma med sitt och så skapas inte integration, säger Peter Mångs.

Dogge Doggelito blev kvällens stora dragplåster. En av många unga som kom till Öjeparken för artistens skull var åttaåriga Gabriella Elofsson. Den är andra gången hon ser honom live, och hon gillar hans låtar.

– Sedan har han också väldigt bra röst. Förra året när jag var här fick jag komma upp på scenen och sjunga, fast det var med en annan artist som hette Pippi.

Dogge Doggelito lockade många besökare.

Wille Ståhl passade på att ta bilder med sin telefon.

Mer läsning