Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Edsbyn Pride: "Mina fördomar har verkligen ställts på kant"

Hallå där Ulla-Marie Nilsson, folkhälsosamordnare i Ovanåkers kommun och en av arrangörerna till fredagens Pride i Edsbyn.

Annons

– De flesta är positiva och open minded, arbetet med Pride i Edsbyn har bevisat det, säger Ulla-Marie Nilsson, folkhälsosamordnare i Ovanåkers kommun.

Hur går förberedelserna?

– Det är kaos, som det ska vara. Noll koll på läget, men vi kör och hoppas på att det går bra.

Vad håller ni på att fixa med nu?

– Allt höll jag på att säga, chaufförer, föreläsare, flytta bord.

Läs även: Pridepremiär i Edsbyn: "Handlar om att vara stolt över sig själv"

Vad ser du mest fram emot?

– Föreläsningen med Camilla Gisslow kommer nog bli väldigt gripande. Jag tror inte att någon kommer att gå oberörd från föreläsningarna. Sen ser jag fram emot alla människor man möter. Mina fördomar har verkligen ställts på kant, eller hur man säger. Jag trodde att vi skulle möta mer motstånd, att det skulle gå trögare, men alla har varit så positivt inställda. Det gäller alla, från kommunen till dem som hjälper till att fixa ljud i pridetåget, alla är så på och vill hjälpa till.

Är det någonting som känns jobbigt inför evenemanget?

– Ja, att jag förmodligen har glömt något som kommer att ställa till det. Tekniken vet jag ingenting om, där har jag behövt förlita mig helt på andra och det är alltid lite läskigt. Vädret kanske, men i övrigt ingenting. Vi har fantastiska artister, många unga "rising stars". Det känns som att vi om ett år kommer att göra v-tecknet och säga "dem hade vi på pride".

Läs även: Tolerans är ett tydligt mått på demokrati - därför behövs Pride

Vad har du för förhoppningar?

– Att det kommer många. Och att många går med i tåget, det har så stor betydelse. Det kan vara folk som har kommit ut hemma, men att det tar ett litet tag för familjen att bli vän med tanken. Tänk då vilken stöttning och vilken boost det blir när så många sluter upp. Att både kommunchefen och lärarförbundet står upp för mångfald och öppenhet. Alla behövs. Det tillför att människor är olika. Tänk om alla tillhörde heteronormen, det skulle vara makalöst tråkigt. Hjälp. Men de flesta är positiva och open minded, arbetet med Pride i Edsbyn har bevisat det.

Mer läsning

Annons