Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andrès kan komma hem – insamlingen gav 10 000 kronor

Lotterier, bidrag och generösa besökare gav vad som saknades. Nu ska Andrès och hans familj förhoppningsvis få komma hem.
– Vi kommer nog att boka biljetter i veckan, säger Annelie Östling, lärare på Lillboskolan.

Annons

I helgen höll Lillboskolan tillsammans med släkt och vänner i en välgörenhetskonsert för att få hem Andrès Loiza med familj från Ecuador. Andrès gick i Lillboskolan innan han åkte till Ecuador med sin familj, där de blev fast efter att landet drabbats hårt av jordbävningar. Då startade engagerade elever, lärare och anhöriga en insamling som sedan växt och kulminerade i fredagens konsert.

– Vi fick in runt 10 000 kronor den kvällen och folk har fortsatt att swisha även efteråt, så vi är fantastiskt glada, säger Annelie Östling, som är engagerad i insamlingen.

Förutom underhållning och spel såldes även grillspett.

Läs även: Festlig promenad samlar in pengar till cancersjuka barn

Utöver uppträdanden ordnades även lotterier, loppis och bollkastning, där alla intäkter gick till den drabbade familjen. Målet har varit att köpa flygbiljetter hem för Andrès, hans mamma och två syskon. Tack vare insamlingen och konsertkvällen har de fått in tillräckligt mycket och nu återstår bara själva köpet och en del praktiska omständigheter.

– Vi har kontakt med olika resebyråer och väntar också på att få kontakt med familjen för att se när de kan resa, säger Annelie Östling.

Engagerade elever som hjälpt till med insamlingen.

Annelie har haft svårt att prata med familjen de senaste dagarna då deras internet försvunnit, men hon har tidigare varit i kontakt med Andrès via sms.

– De har ju fått ett litet bidrag från privatpersoner för att ha råd med mat, och de är så tacksamma och tycker att människor är fantastiska, säger hon.

Läs även: Emelie tar kampen mot sexuella övergrepp: "Det gick rakt in i hjärtat"

– Vi fick in runt 10 000 kronor den kvällen och folk har fortsatt att swisha även efteråt, så vi är fantastiskt glada, säger Annelie Östling, som är engagerad i insamlingen.

Under kvällen uppträdde dansare, unga rappare och Nicolas Rengifo sjöng tillsammans med Linn Vikblad som gått i Lillboskolan. Och inte minst, privatpersoner och organisationer skänkte pengar.

– Det var det sista som behövdes. Nu är det bara att få hem dem, säger Annelie Östling.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons