Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onsdagens blåljus: Sexuellt utnyttjande av barn, brand i soffa och skadegörelse i Ljusdal

Här samlas dagens olyckor och polishändelser.
Klicka på blålänkarna för att läsa de fullständiga artiklarna.

Annons

Brott

En man från Nordanstigs kommun körde bil på riksväg 84 utanför Hudiksvall. När han kontrollerades av polis upptäcktes det att han var kraftigt berusad och mannen åtalas nu för grovt rattfylleri.

Plus: Under torsdagen kommer domen mot Tova Mobergs expojkvän. Åklagaren vill se livstids fängelse för mord – men det är inte uteslutet att Billy Fagerström döms till ett tidsbestämt straff. Här är de möjliga utgångarna i målet.

En man i 20-årsåldern från Bollnäs kommun hade sexuellt umgänge med en flicka under 15 år. Han döms nu för sexuellt utnyttjande av barn.

Ett par i Nordanstig filmade en buskörare hemma i sin by. Sedan utsattes de för våld av de misstänkta buskörarna.Nu döms en man och en tonårig kvinna för misshandel, respektive ringa misshandel.

Under natten mot onsdagen krossade en ung man ruta efter ruta i centrala Ljusdal.

Plus: Skadegörelse hos flera butiker i Ljusdal efter bärsärkagång: "En handling i ren aggression"

Bränder

Vid lunchtid på onsdagen larmades SOS om en befarad villabrand på Gräsmaln, Hudiksvall.

– Vi vet inte, men tror att det kan vara en sminkspegel som orsakat branden, säger insatsledare Martin Eriksson vid Norrhälsinge räddningstjänst.

■■ TIPSA! Har du något annat tips? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.

 

Mer läsning

Annons