Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onsdagens blåljus: Båtmotorstöld, misshandel med flaska och rättegång om grov förskingring

Här samlas helgens olyckor, polishändelser och bränder.

Annons

Klicka på blålänkarna för att läsa de fullständiga artiklarna.

Trafiken

På tisdagen välte en lastbil på E4 i höjd med Vattrång. Strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen påbörjades bärgning av fordonet, vilket medför störningar i trafiken.

Olyckor

Räddningstjänsten har inte larmats om några olyckor under dagen.

Brott

Plus: I en månad har Ted Jonsson grävt diken längs en väg i Ovanåker. Tre gånger, minst, har tanken på grävmaskinen tömts. Han har tröttnat och skaffat en kamera – men vad säger lagen?

Under tisdagen stoppades två bilister av polis i Ljusdal. En man misstänks nu för drograttfylleri och en kvinna misstänks för grovt rattfylleri.

På tisdagseftermiddagen stoppades en bil på Bergsjövägen i Hudiksvall. Föraren misstänks nu för drograttfylleri och olovlig körning. En av passagerarna misstänks också för narkotikabrott.

Under natten mellan den 2 och 3 oktober har båtmotortjuvar slagit till i Hälsingland igen. Den här gången stals en motor värd cirka 100 000 kronor från en båt vid Skutbryggan i Strömsbruk.

En man i 40-årsåldern ska i september ha misshandlat en kvinna med en glasflaska i Ljusdal. När mannen greps hotade han att döda en polisman och dennes barn.

Söderhamnsföretagaren hyrde flera maskiner av en firma. En grävare lämnades åter – men resterande redskap lades ut till försäljning. I dag inleds rättegången mot företagaren, som ställs inför rätta för grov förskingring.

Det senaste året har en man i 45-årsåldern stoppats vid två tillfällen av polisen i Ljusdal. Han åtalas nu för flera fall av trafik- och narkotikabrott.

En man i 30-årsåldern från Hudiksvall har dömts för grov olovlig körning. Mannen har nu dömts för samma brott totalt fyra gånger under de två senaste åren.

Plus: Som i alla städer finns det narkotikabrottslighet och en del våldsbrott som sker utanför krogarna. Men det som engagerar och oroar söderhamnarna mest är buskörningar och andra trafikbrott.

Vid 23.55 natten mot onsdag kontaktades polisen. Ett inbrott hade begåtts i en bil i Bergsjö.

Bränder

Vid klockan 10.13 larmades räddningstjänsten om att det brann i en traktor på gamla E4 i höjd vid Norrala.

■■ TIPSA! Har du något annat tips? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons