Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil bärgas på E4 vid Vattrång – trafiken leds om

På tisdagen välte en lastbil på E4 i höjd med Vattrång. Strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen påbörjades bärgning av fordonet, vilket medför störningar i trafiken.

Annons

Enligt en prognos från Trafikverket kan arbetet med bärgningen pågå in på onsdagskvällen.

– I norrgående riktning är trafiken helt avstängt, och leds nu om på väg 781 förbi Strömsbruk. Södergående körfält är öppet för trafik, men det går lite långsammare än vanligt, säger Lars Hedström vid Trafikverkets pressjour.

Läs även: Långtradarolycka på E4 genom Vattrång – välte ner på grusväg

Vid 08-tiden på onsdagsmorgonen hade bärgare påbörjat arbetet med att resa lastbilen som vält.

– In på eftermiddagen timmar hade vi rest släpet. Vi kommer använda luftkuddar som vi lägger under bilen, och sen dra upp den, säger Daniel Åslund, bärgare på Assistancekåren i Sundsvall.

Singelolyckan inträffade redan på tisdagskvällen, då föraren av okänt anledning kom utanför asfaltkanten, som var mjuk och dragbilen med släp skar ner i diket. Föraren klarade sig helt utan skador men ekipaget lade sig på sidan på en grusväg som går parallellt med E4.

– Det tar tid att bärga för vi försöker vara försiktig för att inte ge onödiga skador på fordonet och inte förstöra lasten, säger bärgningsledare Daniel Åslund vid Assistanskåren i Sundsvall.

Mer läsning