Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Band från Gnarp vann utmärkelse i USA med egen låt

Bandet hade framgångar redan 2015 då de vann tävlingen The Akademia Music Award i USA. Nu har de återigen vunnit en utmärkelse vid samma tävling.

Annons

Carrie Hall Band från Gnarp har vunnit tävlingen The Akademia Music Award. De vann pris i kategorin bästa Americana/Rock song för låten Tears. Sångerska i bandet är Karin Lindberg, som använder sig av artistnamnet Carrie Hall.

– Musiker från hela världen skickar in sin musik och sedan väljer en jury ut det de tycker är bäst. Nu blev vår låt vald till månadens låt, säger Carrie Hall.

Två av medlemmarna i Carrie Hall Band, Benny Olsson och Karin Lindberg, med artistnamnet Carrie Hall.

För de artister som blir utvalda består belöningen av hjälp med marknadsföring under 12 månader. Det innebär att deras musik sedan kan komma att spelas på radiostationer i flera olika länder. Hjälpen motsvarar ett marknadsföringsvärde på 10 000 dollar.

– Vi fick en låt utvald även 2015. Då spelades den i bland annat USA, Italien och Frankrike, säger Carrie Hall.

Just den här låten Tears, har Benny Olsson skrivit och han är även den som sjunger på inspelningen. Han spelar också flera instrument, men främst gitarr och fiol.

– Det är kul att uppmärksammas och få cred för det man gör, säger Benny Olsson.

Ibland skriver han låtar själv, men nu har han även testat att skriva tillsammans med Carrie Hall, ett samarbete som de tycker fungerar bra.

– Det är kul att samarbeta och skriva tillsammans. Det är ju nytt för oss, men det funkar väldigt bra tycker jag, så det blir nog mer av det, säger Carrie Hall.

Benny Olsson i Carrie Hall Band är den som sjunger på vinnarlåten Tears. Här tillsammans med Karin Lindberg (Carrie Hall). Övriga i bandet är Kenneth Isaksson, Niclas Vallin, Stefan Syverssen, Eva Vallin och Göran Dahlén.

Bandet har funnits i tre år och repar ungefär en gång i månaden. De släppte sitt första album "The first one" 2015. De har jobbat mycket under våren med sin nya skiva som precis kommit ut. Just nu hoppas bandet på att komma med i Country SM.

Läs även: Badrocken vid Sörfjärden firar tio år

Läs även: Musik i Hälsingland

Läs även: Musikpris till Gnarps Country Queen

Mer läsning