Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mor och dotter döms för läsksnatteri, mobilstölder och bidragsfusk – läs onsdagens blåljusnyheter här

Här samlas dagens olyckor, polishändelser och bränder.

Annons

Klicka på blålänkarna för att läsa de fullständiga artiklarna.

Trafiken

En lastbil med farligt gods körde av vägen under natten mot onsdagen. Olyckan inträffade på väg 583 i höjd med Svartbo söder om Ljusne.

Brott

Under en bandymatch mellan Broberg och Edsbyn i februari tändes flera pyrotekniska pjäser i publiken. Två män har nu dömts till böter för brott mot ordningslagen.

En pojke från Bollnäs ska ha blivit misshandlad på onsdagseftermiddagen.

Två personer har polisanmält att deras mobiltelefoner blev stulna på Söderhamns sjukhus den 15 augusti. En man i 30-årsåldern misstänks nu för stölderna.

Efter att hon stoppats av polisen erkände kvinnan drograttfylleri direkt. Polisen omhändertog hennes körkort.

I december 2016 körde en man in i två träd på Växelgatan i Söderhamn. Nu har han dömts till 4 400 kronor i böter för att ha smitit från olycksplatsen.

Systembolaget var stängt, så Bollnäsbon lånade en bil för att köra till Ljusdal och köpa sprit av en vän. Han var då påverkad av droger och hade 1,78 promille alkohol i blodet.

En kvinna i Bollnäs vaknade vid halv tolv på natten av att det smällde i fönsterrutorna. Det visade sig då att husets fasad blivit överöst av ägg och äpplen.

En röd Golf som stals från Köpmantorget i Söderhamn hittades i Hudiksvall. Tre män greps, misstänkta för stölden.

Holmen skogs plantskola i Friggesund råkade ut för inbrott.

Trots att hon saknade körkort efter att ha åkt fast för rattfylleri hyrde kvinnan en bil. Vid Västansjö tog dock färden slut, efter att hon krockat in i ett annat fordon. Hon åtalades för smitning, men har nu friats.

En kvinna från Hudiksvall döms till fängelse efter att hon mottagit försörjningsstöd med förfalskade intyg som hon skrivit under med en annan persons namnteckning.

En mor och hennes dotter har snattat tio gånger från Ica Maxi i Hudiksvall, genom att strunta i att scanna varor i självscanningen. De döms nu för snatterierna.

Bränder

Vid 19.15-tiden på onsdagen larmades räddningstjänsten till en brand i Bollnäs. Det visade sig dock vara en kontrollerad eldning.

Vid 04-tiden på onsdagsmorgonen fick SOS ett larm om en rökfylld villa i Bollnäs.

■■ TIPSA! Har du något annat tips? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons