Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midlanda stängt för trafik – banljusen krånglar igen

Sundsvall-Timrå Airport (tidigare Midlanda) är återigen stängt för trafik då delar av banljusen inte fungerar. Flygplatsen stängde även en kortare stund under tisdagskvällen.
På fredagsmorgonen går trafiken som vanligt på Midlanda igen.

Annons

Sundsvall-Timrå Airport

I ett pressmeddelande på sin hemsida meddelar Sundsvall-Timrå Airport att de återigen har problem med belysningen och är därför tvungna att stänga flygplatsen för trafik. Under tisdagskvällen fick flygplatsen stänga på grund av liknande problem.

Läs mer: Fel på belysning på flygplatsen – inga plan får lyfta eller landa

– Det är ett följdproblem till störningen i tisdags som har uppstått. Orsaken är en kortslutning som påverkar våra banljus. Vi jobbar för fullt med att åtgärda problemet, säger Frank Olofsson, VD för Sundsvall-Timrå Airport.

Under tisdagen var flygplatsen stängd under en dryg timme. Frank Olofsson har ingen prognos för när problemet kan vara åtgärdat.

– Eftersom det gäller banbelysningen påverkas inte trafiken under dagsljus. Under morgondagen borde därför flygen kunna gå som vanligt, om det inte är nedsatt på grund av dimma eller liknande. Men vår förhoppning är givetvis att problemet ska vara åtgärdat innan i morgon, säger Frank Olofsson.

Läs också: Alla Turkietresor inställda från Sundsvall-Timrå Airport: "Folk är livrädda att åka dit"

Ett flyg från Göteborg blev omdirigerat till Kramfors på grund av detta. Under kvällen kommer två flyg från Stockholm som kan påverkas. Inget passagerarplan är beräknat att lyfta förrän vid sjutiden på morgonen.

– Förhoppningsvis är felet åtgärdat då. Om det inte är det får den enskilda piloten ta ett beslut om det är tillräckligt ljust för att lyfta eller inte, säger Frank Olofsson.

Uppdatering: På fredagsmorgonen öppnade incheckningen som vanligt och första planet lyfte från Midlanda vid 06:40. Flyget till Bromma kl 06:45 är försenat till klockan 09:25.

Mer läsning

Annons