Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Slangade 200 liter diesel – stinkande man greps

Så var natten i Hälsingland.

Annons

Lokalt:

En man kunde gripas efter att ha iakttagits med ett flertal dunkar inne på Bilmetros område i Bollnäs. Mannen misstänks ha slangat 200 liter diesel.

En hemmagjord bomb kastades in bland folk på en uteservering i centrala Gävle.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En man har skadats av någon form av stickvapen i Bergsjön i Göteborg. Det rubriceras som försök till mord, alternativt dråp, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Bara en av Sjöfartsverkets sju nya räddningshelikoptrar får flyga, övriga står kvar på marken och undersöks av tekniker för möjligt tekniskt fel på rotorn.

Internationellt:

USA och Ryssland har kommit överens och har presenterat en plan som de hoppas ska leda till fred i Syrien och minska lidandet.

Kärnvapenprovet var det kraftigaste hittills som Nordkorea genomfört, och FN:s säkerhetsråd fördömer det i starka ordalag. Arbetet med lämpliga åtgärder för att driva igenom resolutioner kommer att påbörjas direkt.

Sport:

Sveriges första medalj i Paralympics är ett faktum. "Jag vet inte riktigt vad jag ställt till med", säger Maja Reichard efter skrällbronset på 100 meter ryggsim. På 100 meter bröstsim är hon en av guldfavoriterna.

Regerande mästaren Novak Djokovic är klar för sin sjunde final i US Open-tennisen. Semifinalen där han besegrade fransmannen Gaël Monfils med 3-1 i set kommer att gå till historien som en av de mest udda i grand slam-sammanhang.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen?

Tipsa oss här eller mejla redaktion@helahalsingland.se.

Tips tas även emot på 0650-35555.

Följ oss:

Facebook: Helahalsingland.se

Twitter: @Helahalsingland

Sofia Forell

Stefan Forsberg

Mer läsning

Annons