Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Amerikanare i lågor – polisen misstänker brott

Så var natten i Hälsingland.

Annons

Lokalt:

Polisen har nu inlett en förundersökning om skadegörelse efter att en veteranbil fattat eld i Ljusdal på fredagskvällen.

En 16-årig pojke stoppades i Ljusdal strax efter midnatt. Han körde berusad och blev av med körkortet innan han överlämnades till sina föräldrar.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En man sköts på fredagskvällen till döds på en parkering vid Frölunda torg i Göteborg. Mannen satt i en bil när han sköts med flera skott. Han avled på platsen. En stor polisinsats pågick under natten och brottsplatsen har spärrats av.

Fem personbilar brann och ytterligare sex skadades under natten i Västerås. Ingen har gripits.

Internationellt:

Tolv dödades och 30 skadades när en sprängladdning detonerade på en nattmarknad utanför ett lyxhotell i Davao i Filippinerna, uppger myndigheterna i landet.

USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA) har beslutat att förbjuda användning av flera vanliga ingredienser i antibakteriella tvålar, rapporterar The Washington Post.

Sport:

Sex mål på två matcher, och sexton totalt – trots ständiga ryggproblem. Det är facit för Ivan Levoshko, 24-åringen som bombade in båda målen när Ljusne sänkte Stugsund med 2–1 på bortaplan i fotbollens division 4.

Efter ett skadeuppheåll visade Henrik Stenson fin form under den första golfrundan av PGA-tourtävlingen i Norton, Massachusetts. Svenske världsfyran gick runt på 68 slag och ligger på delad 20:e plats med många andra. I delad ledning är amerikanerna James Hahn och Ryan Moore, på 65 slag, sex under par.

Världsettan Novak Djokovic behövde inte ens spela färdigt första set för att gå vidare till åttondelsfinal i US Open i tennis. Ryske motståndaren Michail Juzjnyj tvingades bryta efter bara 32 minuter på grund av skada. Även tvåfaldige vinnaren Rafael Nadal är vidare till åttondelsfinal i US Open. Spanjoren vann över Andrej Kuznetsov, Ryssland.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen?

Tipsa oss här eller mejla redaktion@helahalsingland.se.

Tips tas även emot på 0650-35555.

Följ oss:

Facebook: Helahalsingland.se

Twitter: @Helahalsingland

Julia Andersson

Stefan Forsberg

Mer läsning

Annons