Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönnbark får ny roll – ska leda bildandet av storregionen

Avgående regiondirektör Svante Lönnbark får en ny roll. Han blir den som ska samordna arbetet med att bilda nya Region Svealand.

Annons

Svante Lönnbark har snart gjort sitt som regiondirektör i Gävleborg. Men han lämnar inte regionverksamheten för gott. Han har nu fått i uppdrag att samordna arbetet med att bilda Region Svealand, den nya storregion med sex län som är tänkt att vara formad 1 januari 2019.

Uppdraget till Svante Lönnbark att samordna bildandet av Region Svealand kommer från de politiska ledningarna i de landsting ochregioner som är tänkta att ingå i Region Svealand.

– Svante Lönnbark känner till förutsättningarna i samtliga län och är väl förtrogen med de organisationer och verksamhetsområden som berörs i den här samordningsprocessen. I det här arbetet kommer han att arbeta på uppdrag av de sex länen, säger Eva Lindberg, S, regionråd i Gävleborg, i ett pressmeddelande.

Regionen är tänkt att bestå av Dalarna, Gävleborg, Södermanland, Uppsala, Västmanland och Örebro. Fortfarande är det dock inte klart att det blir någon storregion. Beslut ifrågan ska fattas av riksdagen kommande vår.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons