Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi är järngänget" – fyra herrar promenerar varje morgon

Varje morgon samlas ett gäng herrar som bor på trygghetsboendet i Ljusdal för en gemensam promenad. – Det blir en bra start på dagen, säger Tage Hagsved.

Annons

Karl-Erik Eriksson, Tage Hagsved, Sigvard Kanon och Gösta Bohman bor alla på trygghetsboendet på Gärdeåsen i Ljusdal. Sedan några månader tillbaka brukar de samlas klockan kvart över åtta varje morgon för att promenera tillsammans.

– Vi brukar gå runt kvarteret här nere och vara ute i 20 till 25 minuter, det beror på hur fort vi går, säger Sigvard Kanon.

Se också: Så kan Järvsös nybyggen se ut – planer på hundratals lägenheter

Herrarna samlas varje morgon och går en promenad.

De fyra herrarna berättar att promenaderna är till för både motionen och gemenskapen. De är ute i nästan alla typer av väder.

– Regnar det lite så brukar vi ändå gå. Jag tror det bara är en gång som vi har fått ställa in för att det regnade för mycket, säger Karl-Erik Eriksson.

Läs även: Dags för Järvloppet: "Man springer i fantastisk hälsingeskog"

– På morgnarna är det bara vi fyra som går. På kvällarna är det fler, men vi är järngänget, säger Tage Hagsved och de andra skrattar.

Karl-Erik Eriksson, Tage Hagsved, Sigvard Kanon och Gösta Bohman på trygghetsboendet i Ljusdal. De går ut och går tillsammans varje morgon.

Alla är överens om att det finns en stark gemenskap mellan de som bor på boendet. De brukar hitta på olika aktiviteter tillsammans, som att ha pizzafton och surströmmingsskiva.

– Vi brukar också träffas här i samlingslokalen eller så sitter vi ute och fikar när det är finväder. Vi brukar alltid dricka kaffe efter att vi har varit ute och gått, säger Gösta Bohman.

Läs även: Flytt på äldre dagar blev vändpunkt: "Aldrig haft det så bra"

Vad är det bästa med att gå ut och gå?

– Man känner sig piggare, säger Karl-Erik Eriksson.

– Det blir en bra start på dagen och man får i gång benen lite, säger Tage Hagsved och de andra nickar instämmande.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons