Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranbil i lågor – polisen misstänker brott

En veteranbil som stod parkerad i ett plåtskjul tillhörande företaget E&S Motor i Ljusdal började brinna på fredagskvällen. Polisen har nu inlett en förundersökning om skadegörelse.

Annons

Strax före klockan halv åtta på fredagskvällen larmades Ljusdals räddningstjänst till Sjulhamregatan på Östernäs i Ljusdal där ett fordon hade fattat eld i ett plåtskjul.

Enligt Kenneth Eriksson, insatsledare påräddningstjänsten i Ljusdal, var det en förbipasserande som larmade SOS om branden.

Både Ljusdals och Färilas räddningstjänst ryckte ut.

När styrkorna kom fram kunde de konstatera att det var en amerikansk veteranbil som stod parkerad inne i ett av företagets plåtskjul, som stod i brand.

Branden hann sprida sig en bit upp i taket på skjulet innan räddningstjänsten hade släckt elden.

– Vi vet inte varför bilen har tagit eld. Det är något skumt bakom brandorsaken. Den har inte börjat brinna av sig själv, sade Kenneth Eriksson.

Han berättade vidare att det stod två bilar inne i skjulet men att den andra bilen inte ska ha tagit skada av branden.

Polisen kunde under natten mot lördagen fastställa att det handlar om en amerikansk veteranbil, en Buick från 1961, och att det inte finns någon naturlig orsak till branden.

– Därför har en förundersökning om skadegörelse inletts och området har spärrats av i väntan på teknisk undersökning, vilket beräknas ske tidigast under lördagen, sade vakthavande befäl Johan Fredriksson.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons