Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varnar för att Ljusdal kan få svårt att rekrytera: "Känd för sin bråkighet"

Markus Evensson (S) vill se snabbare agerande från den politiska ledningen när det gäller att rekrytera en ny kommunchef. Han varnar också för att turbulensen som varit kan försvåra: "Kanske inte är så attraktivt för alla".

Annons

Processen för att hitta en ny kommunchef till Ljusdals kommun har inletts så smått.

Läs mer: Rekrytering av ny kommunchef kan dröja – Ljusdal kan få tillfällig chef

Men socialdemokratiska oppositionsrådet Markus Evensson tycker att ledningen borde ha varit snabbare ur startgroparna.

– Vi har vetat i ungefär en månad att Claes Rydberg ska sluta. Då måste man köra igång direkt. Se till att få ut en annons om att man söker kommunchef. Får man ut den över sommaren är det många som hinner se den och sen kan tänka sig att söka till hösten. Det är synd att Lars Molin och de andra som styr inte agerar, säger han.

Markus Evensson berättar att det redan kommit ett par förfrågningar från intresserade personer direkt till honom, och ännu fler till andra ledande politiker i kommunen.

Markus Evensson (S) tror att turbulensen i Ljusdal kan försvåra framtida rekryteringar.

Läs också: Kommunchefen tar semester – struntar i lagen: "Förtjänar stark kritik"

Men han höjer ändå ett varningens finger för att den turbulens som till och från varit i Ljusdals kommun kan drabba höstens rekrytering.

– Vi vet att det är jättesvårt att rekrytera bra kommunchefer. Vi såg ju det i förra processen där man av någon anledning lyckades vaska fram en sökande. Tittar vi runt om i Sverige är det många andra som söker kommunchefer. En relativt liten kommun som Ljusdal och känd för sin bråkighet kanske inte är så attraktiv för alla, säger han.

Han poängterar också att han kommer att förespråka att kommunen anlitar en extern firma för att hjälpa till under rekryteringsprocessen.

Läs även: Ljusdals kommun JO-anmäls – diarieförde inte mejl på tre veckor

Mer läsning

Annons