Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Varför? Långfredagsanglingen den är bara”

Långfredagen inleddes tradionsenligt med angling på flera platser runtom i kommunen. På vissa håll var det fest, på andra ställen var det lugnare. Som i Hedsta där flera familjer var ute på isen och njöt av vårsolen.

Annons

Tillsammans med maken Lars och dottern Nora har Anna Andersson riggat ett tjugotal don på Hedstatjärn denna långfredag. Så mycket fisk är det däremot inte tal om, sju gäddor har det blivit. Men det inte i första hand för fisken som de är här.

Nora, Anna och Lars Andersson njuter av vårsolen under långfredagsanglingen.

– Man är ledig och njuter av solen med familjen. Man äter korv och kôlbulle. Man behöver inte gilla att fiska, det räcker att man tycker om att vara ute, säger Anna Andersson.

Varför anglar man just idag, man är väl ledig andra dagar också?

– Varför? Ja, jag vet inte, långfredagsanglingen den är bara, säger Anna Andersson.

För Annas del har säkert blivit ett 20-tal långfredagsanglingar på Hedstatjärn genom åren. Inte ens dåliga isar brukar inte hindra henne från att ge sig ut.

Anna Andersson inspekterar ett don. Sju gäddor har hon och familjen fått upp.

– Det har varit år då vi har fått lägga plankor för att ta oss in, säger Anna Andersson som bara hoppar över anglingen om det är riktigt dåligt väder.

Johan Schönning bor normalt i Tullinge men han är hemma och hälsar på familjen över påsken. Och då hör det till att man anglar.

– Det är tradition. Jag har fått det från farmor och farfar, säger han.

På andra platser är det festandet och alkoholen som står i centrum, men på Hedstatjärn är det mer familjevänligt. Med det sagt så öppnas det en och annan öl även här.

– Sen tycker jag det är kul att ta en liten pilsner också, säger Johan Schönning och skrattar.

Johan Schönning bor normal i Tullinge men är hemma och hälsar på över påsken.

Mer läsning

Annons