Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Väldigt många missar sker hela tiden" – reaktioner på kommunikationsmissen i äldreomsorgen

När personal på äldreboendet Öjegården berättade om att vikarier får jobba utan introduktion, menade bemanningsenheten att det berodde på en enskild kommunikationsmiss. Det uttalandet fick reaktioner på Ljusdals-postens Facebooksida.

Annons

Undersköterskor i Ljusdals kommun gav bilden av att det är ett större problem än så.

"Då får ni nog öva på kommunikationen för detta händer hela tiden på alla boenden" och "Väldigt många missar sker hela tiden" var några av kommentarerna på artikeln.

Läs mer: "Det var en kommunikationsmiss"

En av alla kommentarer på Ljusdals-Postens Facebooksida.

Ingrid Sundström, verksamhetschef för äldreomsorgen i Ljusdal, blev förvånad över kommentarerna.

– Vad jag fick information om förra veckan är att det har hänt två gånger på Öjegården och att det är rena och skära kommunikationsmissar. Sen om det har hänt fler gånger på andra ställen, det kan jag i dagsläget inte säga. Det skulle jag i så fall behöva titta på.

Ingrid Sundström, verksamhetschef för äldreomsorgen i Ljusdal.

Hon ska i veckan ha ett möte med personalen på Öjegården, som larmade om vikariesituationen.

– Först är det viktigt att vi tittar på vad det var som gick fel. Sen får vi inte fastna i det för länge utan då ska vi titta på vad det är vi kan göra för att göra det här bättre. Vad kan vi själva göra på en gång?

Läs mer: Personalen på Öjegården säger ifrån: "Snart kommer något allvarligt inträffa"

Sylvia Olsson, Anna Berg-Andersson, Lena Guhrén och Maria Fernmalm är oroliga över vikariesituationen på äldreboendet Öjegården i Järvsö.

Såväl personalen på Öjegården som de som kommenterat artikeln ger bilden av att det inte finns tid och resurser att ge nya vikarier introduktion. Om det stämmer, är det Ingrid Sundströms uppdrag att se över bemanningen.

– Då behöver jag sätta mig ner och titta på: behöver jag skriva en tjänsteskrivelse, behöver jag lämna över det här till våra politiker för att tala om "så här ser det ut, vi behöver öka medel för nästa år eller året därpå".

Mer läsning