Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt och soligt nationaldagsfirande i Ljusdal

På hembygdsgården i Ljusdal hade många samlats i det soliga vädret för att fira nationaldagen. På programmet stod bland annat musikunderhållning, tal och en ceremoni för att välkomna nya svenska medborgare.

Annons

Svenska flaggan hissades dagen till ära.

På flera ställen runt om kommunen arrangerades det under måndagen nationaldagsfiranden. Till hembygdsgården i Ljusdal kom många för att fira i det vackra vädret.

Firandet inleddes med ett intåg med fanborg, varefter den svenska flaggan hissades till tonerna av nationalsången "Du gamla, du fria". Kommunstyrelsens ordförande Lars Molin höll sedan ett högtidstal.

Se också: Se bilderna från Slottegymnasiets studentbal här

– På nationaldagen vill jag plocka fram vad Sverige är för mig. För mig betyder Sverige bland annat frihet, demokrati och mänskliga rättigheter, sade han i sitt tal.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Molin höll tal på hembygdsgården.

Under firandet hölls det också en medborgarskapsceremoni för de personer som nyligen har fått svenskt medborgarskap. Ceremonin leddes av Kenneth Forssell, chef för integrationsverksamheten och Per-Anders Stolt, handläggare vid integrationsverksamheten.

Läs också: Solig festival med tema modehistoria

Se även: Lastbilsrace på Fönebasen: "En kul helg med likasinnade"

Omkring 100 personer hade bjudits in till ceremonin, varav cirka hälften hade tackat ja till att komma. Bland de nya medborgarna återfanns både barn och vuxna och de fick ta emot blommor eller gåvor.

De som nyligen blivit svenska medborgare ropades upp och fick ta emot blommor och gåvor.

– Medborgarskapet förenar oss och det skapar en samhörighet med Sverige. Det är grunden för vårt folkstyre, säger Lars Molin.

Nationaldagsfirandet präglades också av underhållning. Bandet Triol bjöd på musik och senare på eftermiddagen uppträdde dansgruppen The Unit.

Nationaldagsfirandet i Ljusdal lockade många besökare.

Mer läsning

Annons