Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmanar Ljusdalsföretag i välgörenhet: ”Det känns fantastiskt”

Rädda barnen i Ljusdal samlar in pengar till blöjor till barnen på asylboendet i Järvsö och nu utmanar Docu Nordic andra Ljusdalsföretag att skänka pengar.
– Det engagerar personalen och gör sån nytta, säger Peter Sjöberg, vd.

Annons

– Migrationsverket ställer inte upp med blöjor och därför vill vi hjälpa till att göra vardagen lite lättare för de boende, säger Laila Jonsson, Rädda barnen Ljusdal.

Det var i söndags som Rädda Barnen publicerade en efterlysning på sin Facebook-sida om att det finns ett stort behov av blöjor i olika storlekar för barnen på Kulthammar.

Läs också: Familjedag i Järvsö för ortens asylsökande: "Viktigt anordna något för familjerna"

– Migrationsverket ställer inte upp med blöjor och därför vill vi hjälpa till att göra vardagen lite lättare för de boende, säger Laila Jonsson, Rädda barnen Ljusdal.

Peter Sjöberg på Docu Nordic fick nys om Rädda barnens förfrågan och valde att agera.

– Rädda barnen gör ett fantastiskt jobb lokalt. Jag vet att det finns ett jättestort socialt engagemang bland personalen, så idag (fredag) på morgonen skickade jag ut ett mail till de anställda med ett förslag.

110 anställda på Docu Nordic i Ljusdal fick under fredagen ett förslag skickat till sig via mail från vd Peter Sjöberg.

Förslaget gick ut på att personalen ombads skänka 50 kronor och den summan som de lyckades skramlade ihop skulle mötas med ett lika stort belopp från bolagets sida. Mailet gick ut till 110 anställda och det tog inte lång tid innan budskapet fick snurr.

Läs även: En lördag full av lek på Kyrksjön: "Skridskor är roligast"

– På 10-15 minuter var vi uppe i 3600 kronor och vid lunch 7500. Och det känns ju fantastiskt, att folk verkligen bryr sig.

Mer läsning

Annons