Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träkåtor, blues och non-stopskidåkning – här är vinterns turistmagneter i Järvsö

En nybyggd träkåta i Järvsöbacken och bluesmusik i en stenkällaren på Stenegård är två av nyheterna som turisterna i Järvsö möts av när de besöker kommunen i vinter.
– Det är kul att få vara en del av den stora tillväxten i Järvsö, säger Sune Frost, entreprenör.

Annons

Järvsöbacken kommer bland annat att utöka sitt snösystem och förlänga sina öppettider.

Järvsöbacken fortsätter att utöka sin verksamhet och i år lägger vd:n Peter Augustsson och hans kollegor krutet bland annat på att bredda barnområdet, utöka snösystemet, köra igång den nyköpta pistmaskinen och så förlängs öppettiderna. I vinter är det tänkt att de alpinåkande turisterna ska behålla pjäxorna på från tidig morgon till sen kväll.

Läs också: Unga skidåkare gillar det nya barnområdet i Järvsöbacken: "Det är kalas"

Backrestaurangen Chinovas Eftertanke med Sune och Maria Frost i spetsen har i år packat ner tältkåtan och ersatt det med ett nybygge. Från och med i år står ett niokantigt trähus på platsen – även det i form av en kåta med inredning inspirerad av vårt landskaps fäbodar.

– Vi såg ett behov av att öka kapaciteten under vinterhalvåret och vi hoppas nu att en bredare grupp turister kommer och letar sig in, säger Sune Frost och fortsätter:

– Det är kul att få vara en del av den stora tillväxten i Järvsö. Det finns en bra grundkvalité i här och det är roligt att få vara en del av den.

Läs även: Skidsäsongen är över – rekord för Harsa och Järvsöbacken

För de som föredrar skidåkning på tvären så kommer även Harsa friluftsansläggning med några nyheter. Bland annat byggs en ny bastu för kvinnor där bastubadarna kan sitta och svettas samtidigt se på längdskidåkarna som susar förbi utanför spionglaset som ingen ser in igenom – bara ut.

– Vi har gjort stora investeringar tidigare år och då började vi även bygget av en minisvit med en fantastisk utsikt som ska invigas senare, säger Veronika Snar, restaurangchef Harsa friluftsanläggning.

Läs också: Harsa investerar - konstsnö ska rädda försäsongen

24 nya sexbäddarslägenheter ligger i startgroparna för att byggas och planerna är att det första spadtaget ska tas nu i höst och bygget ska stå färdigt till nästkommande skidsäsong. Enligt skisserna ska lägenheterna ligga vid Järvsöbackens södra sida i närheten av Bergshotellet.

Läs mer: Stenegård lockar fler besökare

Stenekällaren på Stenegård kommer att öppnas för bluesmusik där gästerna kan äta gott och lyssna till internationella artister.

I restaurangen på Stenegård kommer "Vi måste prata om musik!" att hållas. Det är konceptet som skapats mellan studieförbundet Bilda och gårdsrestaurangen där bland annat musiker har bjudits in för att dela med sig av sina tankar kring sitt eget musikskapande.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons