Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgårdscaféet stänger för gott: "Kommer självklart att sakna gästerna"

På söndag stänger Trädgårdscaféet i Stenegård, och inte bara för säsongen den här gången. Jennifer Granath avslutar verksamheten och börjar jobba på ett hälsohem i Dalarna istället.

Annons

Jennifer Granath tog över caféet på Stenegård våren 2013 och hunnit med fyra säsonger på platsen. Förra året listades Trädgårdscaféet i White guide, och att hon nu lägger ner verksamheten beror inte på att den går dåligt, enligt Jennifer.

Läs också: Ljusdal och Järvsö i White guide

– Vi har gjort fyra jättebra år och är jättenöjda med dem. Jag tror att man ska sluta när man fortfarande har kul, är på topp och har energi att göra annat. Jag kommer självklart att sakna gästarna och de kommer förhoppningsvis att sakna oss.

Trädgårdscaféet i Järvsö kommer nu att stängas för gott.

Men hon känner att det är dags att gå vidare i livet.

– Jag har gjort allt jag kan med det här caféet och vill ha en utmaning. Min dotter som jag äger cafeet med ska utbilda sig till yogalärare och har en massa annat på gång.

Läs också: Nytt kafé till Järvsö

Söndag blir sista dagen som det är öppet på Trädgårdscaféet. Efter det väntar några resor innan Jennifer påbörjar ett helt nytt kapitel i livet.

– Jag kommer att börja jobba på Masesgården i Leksand. Det är Sveriges enda hälsohem. Så från sötsaker till det nyttigaste du kan tänka dig. Det är helt vegetarisk mat och inget socker. Jag tycker det är jättespännande.

Jennifer Granath har drivit Trädgårdscaféet i fyra säsonger.

Hälsogården är inte någon främmande plats för Jennifer Granath.

– Vi har rest dit om somrarna i många år. Min moster Malin (Berghagen, Lill-Babs dotter, reds anm) jobbar där med yogakurser. Stället ligger mig varmt om hjärtat, jag gillar deras tänk. Det blir skillnad från Trädgårdscaféet, men inte från mitt grundtänkt, att det ska vara gott och tilltalande och med bra råvaror.

Läs också: Nu får Lill-Babs fira – de fyller 100 år tillsammans

Men Jennifer behåller både hemmet och företaget i Järvsö.

– Jag kommer att försöka hitta en stuga och sedan pendla till Järvsö. Här lämnas inte kommunen. Företaget kommer att finnas kvar och förra veckan var vi och lagade mat på en kurs utanför Ånge. Så jag har gjort andra matuppdrag också. Sådant kommer att fortsätta.

Från sötsaker till hälsomat – nu blir det andra bullar för Jennifer Granath.

Hur det går med caféet är oklart än så länge. Jennifer Granath för diskussioner med kommunen om kontraktet.

Men Charlotta Netsman, verksamhetschef på Stenegård, är inte oroad över framtiden.

– På en sådan här anläggning att vi byter hyresgäster mellan varven. Ännu har vi ingen plan klar, men kommer att jobba på något nytt till nästa år. Det har varit en jättefin verksamhet med Trädgårdscaféet. Hon har drivit igång det jättebra så det finns en publik till platsen.

Läs också: Klart med nygammal krögare till Stenegård: "Känns som att vi hittat hem"

Mer läsning

Annons