Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tönners har hittat sin plats i seriens bästa försvar: "Kan inte slappna av en sekund"

Tolv insläppta mål på fjorton spelade matcher. Ljusdal kan skryta med att ha seriens tätaste försvar. – Det är klockrent, säger mittbacken Jonnah Tönners inför hemmamötet med Rimbo.

Annons

Det är bara Brommapojkarna som kan visa upp liknande siffror. I jämförelse har serieledarna Bollstanäs släppt in 18 mål och tvåan Gamla Upsala 14.

Vad är då hemligheten bakom att nykomlingen allt som oftast stänger till bakåt. Jonnah Tönners pratar bland annat om vikten av ett hårt jobb under matchens alla 90 minuter.

– Vi kan inte slappna av en enda sekund för så pass spelskickliga är lagen i ettan. Men samtidigt vet vi också att vi är så starka defensivt och får vi bara att funka offensivt går det inte att stoppa oss, säger hon.

Jonnah Tönners och Frida Pickles bildar ett säkert mittbackspar hos tabellfyran Ljusdal.

LÄS MER: Tönners om att stå på sidan i premiären: "Bland det värsta som finns"

Tönners missade seriepremiären och satt sedan på bänken i några matcher innan lyftet kom. Sedan dess har hon bildat mittbackspar tillsammans med Frida Pickles under de resterande matcherna. Ett framgångsrikt sådant för Ljusdal.

– Det är som Frida och jag kan varandra utan och innan. När hon går upp behöver jag inte tänka utan tar då ett steg tillbaka. Och tvärtom. Det funkar riktigt bra med hela backlinjen. Och även med Linnéa (Jonsson) i målet. Det är klockrent.

Tönners hade också en fot med en kvitteringsmålet senast mot Gamla Upsala. Hon smög upp på en hörna, tog ner bollen och drog till med ett skott som tog i ribban. Returen kunde sedan inhopparen Sanna Signeul nicka in.

Ni har inte vunnit efter uppehållet. Hur ser du på det?

– Jag tycker det var riktigt starkt att plocka poäng borta mot Gusk. Jag tror vi är det första laget som tar poäng på deras hemmaplan. Man ska heller inte glömma att vi också har mött tre topplag och tagit poäng i alla matcher utom en. Vi är nöjd med det vi har presterat.

LÄS MER: Signeul räddade poäng i Uppsala: "Vi gör det bra idag"

På söndag står Rimbo för motståndet hemma på Älvvallen. När det båda lagen möttes senast vann Ljusdal med 2–0. Men Jonnah Tönners väntar sig ingen lätt match.

– Vi går för tre poäng. Men det krävs ett riktigt bra jobb av alla, säger hon.

Frågetecken inför matchen finns både hos Joline Löfstrand och Sanna Signeul.

Mer läsning

Annons