Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sygänget öppnar fikaträff på Koppargården: "Det är så många som sitter ensamma"

Lilian Hjorts sygäng startar nu upp en träffpunkt i Ljusdal där tanken är att fika och umgås. – Även om man är över 65 år och pensionär kan man vara ensam och det är inte bra, man ska ut och träffa folk, säger Lilian Hjort.

Annons

Fikaträffen är en ny aktivitet som startade på tisdagsförmiddagen på Koppargården i Ljusdal. Alla över 65 år, män som kvinnor, är välkomna att delta i fikastunden som Lilian Hjort och hennes sygäng ordnar på tisdagar och torsdagar i tre veckor.

Läs mer: Här bjuds alla 80-plussare på stor fest: "Hon är snäll som tänker på oss gamla"

– Det är så många som sitter ensamma och även om man är 65 år och pensionär, kan man vara ensam och det är inte bra. Man ska ut och röra på sig och träffa folk. Vi kommer också hitta på andra saker och inte bara fika. Vi kanske gör en grupp som går ut och går först och sedan fikar till exempel. Vi vill också ta in idéer på aktiviteter, lite förslag på vad vi kan göra tillsammans, berättar Lilian Hjort.

Elly Iggström, Lilian Hjort, Irma Ström och Britta Jonsson från sygänget.

Läs mer: Rekordmånga 80-plussare bjöds på mat: "Det har ökat för varje år"

– Längre fram kanske vi kan ordna någon lunch eller så också, för nu ska vi få spis och ugn hit, så vi ska börja hitta på lite idéer, säger hon.

Förutom Lilian Hjort var Irma Ström, Elly Iggström och Britta Jonsson några av dem som var på plats från sygänget. Lokalen har Ljusdalshem och Richard Brännström hjälpt till med, vilket damerna är mycket glada för.

– Vi har länge letat lokal men eftersom det kostar att hyra så har vi inte råd, så vi är väldigt tacksamma för lokalen som de ordnat, att de sponsrar oss, avslutar Lilian Hjort.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons