Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor tradition med liten olympiad – ungdomar från 26 klubbar

På lördagen gick startskottet för 2016 års upplaga av Lilla Olympiaden i Järvsö. Ungdomar från 26 klubbar tampas i friidrott under två dagar. Deltagarna kom som längst från Eskilstuna i söder, och från Timrå i norr.

Annons

Sedan 1955 har Järvsö Idrottsförening anordnat tävlingarna. Alltid på Strandvallen, som föreningen byggde 1929 och äger sedan dess. Bakom arrangemanget ligger många ideella krafter. En av dem är Järvsö friidrotts grand old master, Olle Arvidsson, som var självklar på sin plats vid speakermikrofonen.

– Jag har ägnat mitt liv åt Järvsö idrottsförening och friidrott. Det är väl egentligen alla ungdomar och ledare, och sammanhållningen, som är det roligaste med det, säger Olle Arvidsson.

Feben Tewelde sprang in på Strandvallen med Järvsös olympiska eld, och tände den som signal för att spelen kunde börja.
Att börja friidrotta behöver inte vara krångligt: – Vi testade, och så var det kul. Sedan fick vi vara med i tävlingen! berättar kompisarna Matilda Höglund från Hedsta och Alma Norberg från Tallåsen.

Linnéa Norén, Emma Svensson och Ida Svensson, alla från Ljusdal, studsade och stretchade för att inte bli kalla medan de väntade på att få springa, hoppa och stöta kula.

Järvsös friidrottande ungdom håller i sin tradition med eld, olympiska ringar och tävlingar en gång om året. Från vänster: Nisse Fack, Vera Karlman, Albin Frisk, Linnéa Norén, Emma Svensson.

Det ena startskottet avlöste det andra. Här är det Samuel Eriksson, Rånäs 4H, som kommer först i mål på 80 m häck.

Mer läsning

Annons