Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka prestationer under Stenhamreklassikern

Vädret var på topp under Stenhamreskolans triathlontävling där Oskar Bütikofer från årskurs 9 var först i mål.

Annons

Under torsdagsförmiddagen var det dags för Stenhamreskolans "Stenhamreklassiker", där lärare och elever från årskurs 7 och 9 tävlade i triathlon. Det handlade om 350 meter simning, 1,5 mil cykling och 4,2 kilometer löpning. Först i mål var Oskar Bütikofer som för tredje året vann Stenhamreklassikern. Tiden blev 56 minuter och 55 sekunder.

Läs mer: Hälsingar nominerade till lärarpriset Guldäpplet: "Det känns såklart superroligt"

Stenhamreklassikern innehöll 350 meter simning, 1,5 mil cykling och 4,2 kilometer löpning.

Läs mer: Full fart på orienteringslägret: "Meningen är att det ska vara roligt"

Bildläraren Margareta Flodin och SO-läraren Ylva Flodin var på plats vid målgången nedanför Rosehills och hejade på de tävlande.

Lärare och elever från årskurs 7 och 9  tävlade i Stenhamreklassikern.

– Här har vi en klassiker, en tävling som går varje år där eleverna frivilligt får anmäla sig. En del väljer att göra allt själv och en del väljer att jobba i lag, att en springer, en cyklar och en simmar. Det är roligt att de får heja på varandra och att de får lite lagkänsla då det är en skaplig utmaning, säger Margareta Flodin.

Ylva Flodin, Oskar Bütikofer och Margareta Flodin.

– Först simmar de längs stranden vid Nore från campingen till sista bojen på 350 meter och idag skulle det vara elva grader i vattnet. Sedan cyklar de runt hela Tallåsen och kommer ner här vid Rosehills. Efteråt ska de springa runt Kyrksjön, säger Ylva Flodin.

Mer läsning

Annons