Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se skissen: Så kan nytt resecentrum ge Ljusdal ett lyft

Förtäta köpingens kärna och satsa på resecentrum, tycker Ljusdal i centrum. Här är deras skiss på hur framtidens Ljusdal skulle kunna se ut.

Annons

– Det är bara en skiss, alltså ett förslag. Men vi vet ju att en tunnel är planerad och vi vet även att det finns tankar på att man måste göra om resecentrum för att det inte fungerar bra i dag, säger centrumledaren Carina Janars.

I skissen från Ljusdal i centrum syns bland annat under- och en övergång för att ta sig förbi järnvgässpåret, samt utrymme för diverse verksamheter på vardera sida.

Kan det vara så här nya resecentrum ser ut i framtiden?

– Vi måste hitta ett bra sätt att knyta ihop nuvarande centrum med Östernäs. Vi tror att ett bra resecentrum är en början på det, säger Julia Öhman Persson från Seglet fastigheter, som är del av föreningens styrelse.

Enligt Carina Janars skulle det kunna leda till en rad nya möjligheter.

– Resecentrum innehåller redan ett matställe, men det skulle även kunna innehålla en coffeshop eller en typ av pressbyrå, turistinfo och en offentlig toalett som ju efterfrågats länge. Det kanske även finns utrymme för en del butikslokaler, säger hon.

Mer läsning

Annons