Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor om bränderna: "Att det varit så nära byggnaderna är oroväckande"

Stig Martinsson, biträdande rektor på Naturbruksgymnasiet i Ljusdal, är bekymrad över branden i det timrade träförrådet. – Man blir ju lite rädd och tänker på vad som ska hända härnäst, säger han.

Annons

I helgen skedde fyra av de sju anlagda bränderna i Ljusdal där tre husvagnar, en folkvagnsbuss och en byggnad vid Naturbruksgymnasiet började brinna. Räddningstjänsten menar att mycket talar för att det finns samband mellan bränderna och polisen utesluter inte att så är fallet. Branden i byggnaden nära Naturbruksgymnasiet rubriceras som mordbrand och under måndagen genomförde polisen en teknisk undersökning på platsen.

Läs mer: Polisen välkomnar tips om bränderna i Ljusdal

Stig Martinsson, biträdande rektor på Naturbruksgymnasiet, menar att branden som var i ett timrat träförråd nära gymnasiet, skapar en osäkerhet då det finns träbyggnader i närheten.

Läs mer: Polisen sätter in extra resurser – vill få stopp på bränderna

– Man blir ju lite rädd och tänker på vad som ska hända härnäst, just att det varit så nära byggnaderna är oroväckande. Som tur är har vi tegelhus och stenhus så det är inte så mycket brännbart, men det finns ju ändå träbyggnader på platsen, säger han.

Branden påverkar inte verksamheten då träförrådet har använts till att bevara halm och mat åt djur, som gymnasiet har ersättning för. Tills vidare kommer man att ha en container på plats innan man byggt upp ett nytt förråd.

Branden påverkar inte elevernas skolstart som är i slutet av veckan.

– Vi har pratat igenom det här i personalen, att när vi lämnar platsen på kvällen ska det inte vara något brännbart eller några fordon i närheten av husen. Så vi har rensat lite och använder garage och så, vi försöker att försvåra så att det inte ska bli mer bränder. Men det påverkar inte elevernas skolstart, säger Stig Martinsson.

Har polisen uppmanat er att vidta särskilda åtgärder?

– Man vill ha tips och att vi är vaksamma, om vi ser personer som rör sig här som inte är behöriga att vara på platsen. Det är allt man kan göra.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons