Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prinsessan Madeleine hyllar Järvsömässan: "Fantastiskt fin"

Järvsö kyrkokör och medlemmar från Järvsö spelmanslag framförde i söndags Järvsömässan i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. På plats i kyrkan var också prinsessan Madeleine, som var nöjd med musiken.
– Hon tyckte att Järvsömässan var fantastiskt fin, säger körledaren Lena Modin-Ericzon.

Annons

Järvsö kyrkokör och delar av Järvsö spelmanslag framförde Järvsömässan i Hedvig Eleonora kyrka.

Järvsömässan är en folkmusikmässa som skapades av Anna-Karin Båggagård, Mikael Löfgren och Bengt Almfjord på 1990-talet.

I helgen åkte Järvsö kyrkokör och delar av Järvsö spelmanslag till Stockholm för att framföra Järvsömässan i Hedvig Eleonora kyrka. Pensionerade kyrkoherden Gustaf Åhman fanns också med som sjungande liturg.

Läs mer: Järvsö kyrkokör sjunger för prinsessan Madeleine i Stockholm på söndag

– Det var fantastiskt roligt. Det var fint väder, mycket folk och väldigt festligt. Det blir ju väldigt maffigt när kör och spelmän tågar in, sjungandes och spelandes med dräkter och allt, säger Lena Modin-Ericzon, körledare och kyrkomusiker i Järvsö församling.

Medlemmar ur Järvsö spelmanslag var också med till Stockholm.

Prinsessan Madeleine, som ju är hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, fanns också på plats i Hedvig Eleonora kyrka.

Läs också: Välbesökt Kallstämma i Järvsö: "Man har verkligen längtat efter det här"

Läs även: Kungligheter på semester i Järvsö

– Efteråt kom hon fram och tackade. Hon uppskattade det verkligen och tyckte att Järvsömässan var fantastiskt fin, säger Lena Modin-Ericzon.

Prinsessan Madeleine tackar Lena Modin-Ericzon efter mässan.

Prinsessan Madeleine fick också ta emot en del gåvor från Järvsö församling, bland annat Börje Björklunds bok "Kyrkan på ön" och en CD-skiva med Järvsömässan.

– Det är roligt att man får vara ute på det här sättet och vara ambassadör för Järvsö församling. Att man får hjälpa till med att sätta Järvsö på kartan, säger Lena Modin-Ericzon.

Vi har sökt prinsessan Madeleine för en kommentar, men hovet hänvisar till hennes Facebook-sida.

Mer läsning

Annons