Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskfirare prylfyndade på auktion

Efter en helg med mat och godis verkade många känna suget efter att få sätta sprätt på lite växelpengar. Och med en tjuga eller en femtiolapp kom man långt på den auktion som anordnades i Järvsö på påskdagen där allt från hattar och tavlor till tallrikar och möbler gick under klubban.

Annons

Påskauktion på Järvsöfolkan verkade vara precis det som många högtidsfirare såg fram emot den här söndagen. För lokalen var välfylld, på gränsen till smockad, med besökare som kände och klämde på de många prylarna som fanns uppradade.

Mycket folk besökte autionen i Järvsöfolkan på påskdagen, som anordnades av Järvsö auktionsbyrå.

Bland spekulanterna fanns Isabella Rosin och Ebba Glaas från Korskrogen. De var inte på jakt efter något särskilt, mer än något att göra, och då passade den här påskdagsaktiviteten som hand i handske.

TV+Text: Påskkarneval satte färg på Järvsö: "Den kommer leva för alltid, såklart"

– Vi hade tråkigt idag, så vi behövde något att hitta på och så hittade vi det här, säger Isabella Rosin.

– Det är kul att kolla på grejer och på människor, om man har tur kanske man hittar något kul, säger Ebba Glaas.

Läs mer: Dyrbarheter till salu på auktion i Järvsö

Men turen verkade inte stå de två auktionsbesökarna bi, för efter en rundvandring i lokalen verkade lite vara av intresse. Men det verkade inte spela så stor roll, de var nöjda ändå.

Det var inget speciellt av de många sakerna som auktionerades ut som föll besökarna Isabella Rosin och Ebba Glaas på läppen. Men det spelade inte så stor roll:

Bättre lycka var det för Anne Håkansson som kommit hit från sommarstugan vid Milsjön utanför Harsa. Hon lyckades ropa hem en stor ryggsäck för det facila priset 20 kronor.

– Ett riktigt fynd! Den här ska jag ha när jag går ut i skogen och plockar bär. Man får plats med kaffetermosen. Men också sovsäck och liggunderlag. Ja, hela bohaget får plats, skrattar Anne Håkansson och visar stolt upp sitt kap.

Ett fynd. Anne Håkansson var nöjd efter att hon ropat hem en ryggsäck för 20 kronor,

Läs mer: Programledaren rörd till tårar när Antikrundan besökte Stenegård

Hon besöker ett antal auktioner varje år, mest för att "det är spännande", men brukar alltid försöka få med sig någon trofé hem från varje besök. Tricket, säger hon, är att slå till när publiken tänker på annat.

– Det blir alltid svackor, när publiken blir trötta eller är intresserade av något annat. Då ska man ropa ett pris, så att klubban går snabbt, säger Anne Håkansson.

Det fanns väldigt mycket saker på påskdagsauktionen i Järvsöfolkan. Porslin, dukar, tavlor, möbler och det här lilla sydonet, bland annat.

Mer läsning

Annons