Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro efter flera bränder i Ljusdal – men polisen ser inget samband

Efter måndagens mystiska bilbrand vid Naturbruksgymnasiet i Ljusdal har boende i närområdet uttryckt oro för att flera bränder i området ska ha ett samband. "Vi har inga indikationer på det", säger Mikael Johansson vid polisen.

Annons

Det var sent på måndagskvällen som räddningstjänsten fick rycka ut när en bil stod i full brand vid Naturbruksgymnasiet i Ljusdal.

"Bilen är helt utbränd och vi kan inte se någon naturlig förklaring till varför det har startat", sa räddningstjänstens insatsledare Leif Gäfvert då.

Polisen har sedan dess inte lyckats komma längre med att hitta orsaken till bilbranden.

Läs också: Frågetecken kring nattlig bilbrand i Ljusdal: "Ser ingen naturlig förklaring"

Bilen som brann sent på måndagskvällen var helt övertänd.

– Om det inte är en bil som börjat brinna under färd misstänker vi oftast att det är någon form av skadegörelse eller allmänfarlig vårdslöshet. I nuläget har vi dock inte hittat några spår, säger polisens förundersökningsledare Mikael Johansson.

Efter måndagens brand har boende i närheten uttryckt oro i sociala medier för att händelsen skulle kunna ha något samband med två andra mindre bränder i närområdet den senaste tiden, i en container och i ett skogsparti.

Polisens förundersökningsledare Mikael Johansson ser inga samband mellan bränderna.

Men polisen kan just nu inte se några såna kopplingar.

– Vi har inga indikationer på att det skulle finnas något samband. Nu när vi har det här vädret uppkommer det ju bränder ändå, för att det är så torrt och varmt. Vi har inte fått någon indikation på att det skulle vara någon pyroman som är ute och härjar, säger Mikael Johansson.

Så man behöver inte oroa sig?

– Nej, inte i nuläget som jag ser det.

Läs även: Skyfall i Ljusdal fick brandkåren att rycka ut

Mer läsning

Annons