Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystartad musikfestival i loge – ska liva upp Järvsö i höstmörkret

Festivalen anordnas för första gången i en gammal loge i Skästra med Marit Bergman som huvudakt. – Det ska höras från Bollnäs till Hudiksvall, säger Sara Andersson, festivalarrangör, Logyra i höstmörkret.

Annons

Vännerna Johanna Bakke till höger och Sara Andersson till vänster vill att det ska hända något i Järvsö även efter att sommaren har tagit slut. Därför bestämde de sig för att anordna en musikfestival i höstmörkret.

I slutet av augusti satt nyinflyttade Skästrabon Sara Andersson och fikade tillsammans med vännen och musikern Johanna Bakke. Samtalet gled in på idén att dra igång en helt ny festival. En månad senare har de lyckats boka inte mindre än albumaktuella Marit Bergman.

Läs även: "Folk vet att vi har bra gästartister"

– Hon var sugen på att göra en mysig akustisk höstspelning och tackade ja, säger Sara Andersson, festivalarrangör, Logyran.

Festivalen hålls i Ersk-Anders loge i Skästra, känd bland många i trakten för marknaden som hålls kring jul. På artistlistan står namn som Electric feel good och Brodén med bandet som bjudit in Pär Engman, och rockabillymusikern Jerry Ask, även känd från bandet The troubled three.

Läs även: Pär Engman tror att många kommer bli överraskade

– Det ska bli jättekul att spela ihop, det blir tre olika musikstilar som möts. Erik kör mer traditionell rock, Pär har den folkliga stilen och så jag med min rockabilly. Så jag tycker verkligen att folk ska komma och lyssna, säger Jerry Ask.

Erik Brodén kommer till Logyra med sitt band och de kommer spela låtar tillsammans med Pär Engman och Jerry Ask.

Sara hoppas att festivalen kan liva upp orten när höstmörkret faller på.

– Vi kände att det händer så mycket i Järvsö på sommaren, men på hösten är det tystare. Dessutom vill vi att fler ska besöka Skästra. Så som jag har förstått det har det varit en levande plats och vi vill försöka lyfta orten lite till vad det en gång var.

Datumet är spikat till fredagen den 28:e oktober med omkring 800 biljetter till försäljning. En hemvändarhelg för många på grund av novemberlovet som följer och Sara hoppas att vädret ännu inte har hunnit bli alltför kallt.

Läs även: På Ersk-Anders höloge var det lite varmare

– Vårt mål är det ska bli en varm och intim festival i en gammal loge med knarrande trägolv som får taket dekorerat med ljusslingor. Det ska kännas som att kliva in i ett stort vardagsrum med fantastisk musik, säger hon.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons