Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya investerare satsar 40 miljoner på Hälsingestintan: "Viktig signal till svensk köttproduktion"

Hälsingestintan investerar för framtida tillväxt. – De nya delägarnas engagemang är en viktig signal till svensk köttproduktion, säger Britt-Marie Stegs.

Annons

Hälsingestintan lanserade för snart två år sedan Europas första mobila slakteri för nötkreatur. Företaget menar att köttet är av hög kvalité där djuren slaktas på gården och därmed undkommer den stressade transporten och övernattning på slakteri.

Läs mer: Hälsingestintan hotas med vite: "Vi har vidtagit åtgärder"

Britt-Marie Stegs och uppfödaren Sarah Widegren.

Hälsingestintan introducerade 2015 en digital spårbarhet från djuret på gården och ut på köttförpackningen, vilket skulle möjliggöra direktkontakt mellan bonde och konsument.

Delägaren och vd:n Britt-Marie Stegs menar att satsningarna gett resultat och att man vill utöka konceptet genom nya delägare och investerare.

– Det är en stor efterfrågan på det gårdsslaktade köttet, konsumenterna uppskattar att djuren får en så stressfri slakt som möjligt, säger hon.

– De nya delägarnas engagemang är en viktig signal till svensk köttproduktion med tanke på nedläggningen av gårdar som sker runt om i landet. Hälsingestintan har visat på en annan väg. Med innovationerna digital spårbarhet från det specifika djuret ända ut på köttpaketet i butiken, och det mobila slakteriet, får Sveriges köttuppfödare en premiumkanal för sitt kött som är helt unik, säger Britt-Marie Stegs.

Läs mer: Hälsingestintan går mot enbart etiskt

De nya investerarna är Dimitris Gioulekas, familjen Jonas af Jochnick, Antonia Ax:son Johnson med familj, Pia Ohlson och familjen Wallenberg. Investerarna tillför cirka 40 miljoner kronor.

– Tillsammans med våra nya delägare kan vi nu också ta hand om alla internationella förfrågningar som kommer på vårt koncept, säger Britt-Marie Stegs.

Ägarna möjliggör en satsning på ett utökat antal egenproducerade köttrasdjur, expansion av fler mobila slakterier, samt en tydlig och uthållig marknadsföring till konsumenterna.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons